Vegetarisk Shepherd's Pie

Vegetarisk Shepherd's Pie

Lær hvordan du lager en vegetarisk shepherd's pie med smakfulle grønnsaker og kremet potetmos. Perfekt for en mettende og miljøvennlig middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper lavsaltet soppbuljong
  • 2. 1/3 kopp tørr rødvin
  • 3. 1 spiseskje tomatpuré
  • 4. 1 spiseskje hvetemel
  • 5. 3/4 unser tørkede porcini-sopper
  • 6. 1,36 kg russetpoteter, skrellet og skåret i store terninger
  • 7. 5 spiseskjeer usaltet smør
  • 8. 900 g cremini-sopper, stilket og delt i kvarte
  • 9. Salt og nykvernet svart pepper
  • 10. 1/2 middels gul løk, finhakket
  • 11. 3 middels selleristilker, finhakket
  • 12. 5 middels hvitløksfedd, finhakket
  • 13. 1 middels sellerirot, skrellet og i små terninger
  • 14. 3 middels gulrøtter, skrellet og i små terninger
  • 15. 2 middels pastinakker, skrellet og i små terninger
  • 16. 1 spiseskje finhakkede ferske salvieblader
  • 17. 1 spiseskje finhakkede ferske timianblader
  • 18. 2/3 kopp helmel

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. I en middels stor bolle, visp sammen buljong, vin, tomatpuré og mel til det er jevnt blandet og glatt. Rør inn tørkede sopp og sett til side for å rehydrere, minst 30 minutter. Sil soppen før bruk, og reserver væsken.
  3. 33. Legg potetene i en stor kjele og dekk med kraftig saltet vann, ca. 5 cm over potetene. Kok opp og la koke til de er møre når du stikker med en gaffel, ca. 20 til 30 minutter.
  4. 44. Sett ovnen på lav grill (broil) og plasser en rist i den øvre tredjedelen. I mellomtiden, smelt 1 ss smør i en 3-4-liters støpejernsgryte (eller ovnsfast kjele) over middels høy varme. Når det skummer, tilsett halvparten av soppen og kok, rør sjelden, til soppen er brunet, ca. 5 minutter. Ta soppen ut av pannen, krydre godt med salt og nykvernet svart pepper, og sett til side. Gjenta for resten av soppen.
  5. 55. Sett pannen tilbake på komfyren over middels varme og tilsett 1 ss smør, løk, selleri og hvitløk, og la det surre til det er mykt og gyllent, ca. 2 minutter. Tilsett sellerirot, gulrot, pastinakk og urter, og krydre godt med salt og nykvernet svart pepper. La det surre til det er brunet og mykt, ca. 6 minutter.
  6. 66. Hell vin i pannen og deglaser ved å røre og skrape opp eventuelle brune biter. La det koke opp til det småkoker og tykner litt, ca. 3 minutter. Rør inn den reserverte soppen og eventuelle safter som har samlet seg, og la det småkoke til det er litt tykkere, ca. 8 minutter. Ta av varmen og sett til side i pannen.
  7. 77. Når potetene er ferdige, sil av vannet godt. Ha potetene tilbake i kjelen og mos dem til en jevn puré. Rør inn de resterende 2 ss smør og melk, og krydre godt med salt og nykvernet svart pepper. Hvis nødvendig, hold det varmt over lav varme.
  8. 88. Fordel potetmosen over grønnsaksblandingen og spre den ut til kantene av pannen for å dekke helt. Rør lett i potetmosen slik at det dannes noen biter som kan bli brune og sprø. Grill til toppen er gyllen, ca. 15 til 20 minutter. Server.