Falafel i pita med yoghurtsaus

Falafel i pita med yoghurtsaus

Lær hvordan du lager smakfull falafel i pita med kremet yoghurtsaus. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for en rask middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer rapsolje, pluss ekstra til steking
  • 1 middels gul løk, hakket
  • 1 stor rød paprika, hakket
  • 5 hvitløksfedd, hakket
  • To bokser á 400 gram kikerter, drenert
  • 1 teskje chiliflak
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 egg
  • 1 spiseskje salt
  • 1/2 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 5 spiseskjeer mel
  • 2 kopper ferskhakket persille
  • 3/4 kopp ferskhakket koriander
  • Pitabrød, til sandwich
  • Topping: revet salat, hakket tomat og skivede agurker
  • Yoghurt-dippsaus, oppskrift følger
  • 1 kopp naturell yoghurt
  • 1/2 spiseskje sitronzest
  • 1 spiseskje ferskpresset sitronjuice
  • 1 spiseskje ferskhakket koriander
  • 2 teskjeer ferskhakket persille
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • Kosher-salt, etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor stekepanne over middels varme, tilsett 2 spiseskjeer olje og surr løk og paprika i 2 til 3 minutter, deretter tilsett hvitløk og kok til det er gjennomsiktig, omtrent 5 minutter.
  2. 2I en foodprocessor, puls sammen kikerter, rød chili flakes, malt spisskummen, egget, salt og svart pepper til en grov konsistens. Tilsett deretter mel, persille og koriander. Puls til blandingen begynner å trekke seg fra sidene av foodprocessoren.
  3. 3Ta blandingen ut i en stor bolle og bland inn løkblandingen. La falafelen hvile i kjøleskapet til den skal brukes.
  4. 4Rull falafeldeigen til 1-tommers kuler. Form deretter kulene til en avlang, ovalt quenelle-form, som en fotball.
  5. 5I en tykkbunnet stekepanne, varm opp 1/2 tomme rapsolje over middels varme til 175°C (350°F). Stek falafelballene noen av gangen, til de er gyldne og sprø, ca. 5 minutter. Pass på å vende dem slik at de ikke brenner seg eller setter seg fast i bunnen av pannen. La dem renne av på kjøkkenpapir og dryss over salt mens de fortsatt er varme.
  6. 6Åpne pitabrødet for å lage lommer. Plasser 3 til 4 falafel inni. Fyll med salat, tomat og agurk, og drypp rikelig med saus på innsiden. Server umiddelbart.
  7. 7Bland yoghurt, sitrusskall, sitronsaft, koriander, persille og spisskummen i en liten bolle. Tilsett salt etter smak. La den stå i kjøleskapet til den skal brukes.