
Muslinger i vin
Lær hvordan du lager deilige muslinger i vin med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller lett middag. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 medium løk, hakket
- 2 spiseskjeer smør
- 2 teskjeer malt fennikelfrø
- 1 teskje rød pepperflak
- 3 hvitløksfedd, presset
- Skall av halve appelsin
- 3/4 kopp hvitvin
- 1 1/2 kopper kyllingkraft
- 900 gram ferske blåskjell, vasket og børstet
- 1/2 kopp kremfløte
- Fransk brød, til dipp
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele eller en nederlandsk ovn over middels varme, kok løken i smøret til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett fennikelfrø, rød pepperflak, hvitløk og appelsinskall, og kok til det begynner å dufte, under omrøring, i ytterligere 1 til 2 minutter. Skru opp varmen til høy og degliser pannen med vinen, la den koke opp og boble i ett minutt. Senk varmen til middels, tilsett kraften og la det småkoke. Ha i de rensede blåskjellene og dekk til, slik at de damper til de åpner seg, ca. 3 til 4 minutter. Rør inn fløten, bland godt og ta av varmen. Server umiddelbart med skivet fransk brød til dipping.