
Ruffle-Edged Pasta med blomkål og persillesaus
Lær hvordan du lager en deilig ruffle-edged pasta med blomkål og frisk persillesaus. En smakfull rett som passer godt til både hverdag og helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 1/2 kopper ferske persilleblader, godt pakket (helst flatbladet)
- 2/3 kopp olivenolje
- 1 stor blomkålshode (ca. 1,1 kg), delt i 1-tommers blomster og stilkene skåret i tynne skiver
- 450 gram gigli del Gargano (rufflede, kjegleformet pasta, tilgjengelig på noen italienske markeder) eller rotelle (skruformet pasta)
- 1 kopp oliven fylt med pimiento, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Kjør persillen og oljen i en blender til en glatt puré.
- 2Sett en stor damper over kokende vann og damp blomkålen, dekket, i 5 minutter, eller til den er akkurat mør.
- 3Mens blomkålen damper, kok pastaen i en kjele med kokende, saltet vann til den er al dente, og sil av vannet.
- 4Bland pastaen i en stor bolle med persillesausen, blomkålen, oliven, og smak til med salt og pepper.
- 5Kjør persillen og oljen i en blender til en glatt puré.
- 6Sett en stor damper over kokende vann og damp blomkålen, dekket, i 5 minutter, eller til den er akkurat mør.
- 7Mens blomkålen damper, kok pastaen i en kjele med kokende, saltet vann til den er al dente, og sil av vannet.
- 8Bland pastaen i en stor bolle med persillesausen, blomkålen, oliven, og smak til med salt og pepper.