
Hele stripet torsk med sitron og mynte
oppskrift på hel stripet breiflabb med frisk sitron og mynte, perfekt som hovedrett for en sommermiddag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 sitron, delt i to
- 1 hel stripet bass på 900 gram, renset, skåret til bein på fire steder på hver side
- 5 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1/2 kopp hakkede grønne løk (omtrent 2 løk)
- 3 spiseskjeer (pakket) hakket fersk mynte pluss 4 hele kvister
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 2 teskjeer tørket oregano
- 1 stor hvitløksfedd, grovhakket
Fremgangsmåte
- 1Arranger risten 15 centimeter under grillen. Forvarm grillen. Legg en bakeplate med høye kanter med aluminiumsfolie. Kutt en sitron i skiver. Kutt den andre sitronen i båter. Plasser fisken på folien. Strø innvendig og utvendig med salt og pepper. Bland olivenolje, løk, hakket mynte, sitronsaft, oregano og hvitløk i en liten food processor til en grov puré dannes. Krydre sausen med salt og pepper. Sett til side 3 spiseskjeer av sausen. Smør resten av sausen inn i hulrommet og over fisken, og gni den inn i snittene i kjøttet. Legg sitronskiver og myntestilker i hulrommet. Grill fisken til den er gjennomkokt og skinnet er sprøtt, ca. 5 minutter på hver side. Server fisken med sitronbåter og den reserverte sausen.
- 2Arranger risten 15 centimeter under grillen. Forvarm grillen. Legg en bakeplate med høye kanter med aluminiumsfolie. Kutt en sitron i skiver. Kutt den andre sitronen i båter. Plasser fisken på folien. Strø innvendig og utvendig med salt og pepper. Bland olivenolje, løk, hakket mynte, sitronsaft, oregano og hvitløk i en liten food processor til en grov puré dannes. Krydre sausen med salt og pepper. Sett til side 3 spiseskjeer av sausen. Smør resten av sausen inn i hulrommet og over fisken, og gni den inn i snittene i kjøttet. Legg sitronskiver og myntestilker i hulrommet.
- 3Grill fisken til den er gjennomkokt og skinnet er sprøtt, ca. 5 minutter på hver side. Server fisken med sitronbåter og den reserverte sausen.