Hele stripet torsk med sitron og mynte

Hele stripet torsk med sitron og mynte

oppskrift på hel stripet breiflabb med frisk sitron og mynte, perfekt som hovedrett for en sommermiddag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 sitron, delt i to
  • 1 hel stripet bass på 900 gram, renset, skåret til bein på fire steder på hver side
  • 5 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1/2 kopp hakkede grønne løk (omtrent 2 løk)
  • 3 spiseskjeer (pakket) hakket fersk mynte pluss 4 hele kvister
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 2 teskjeer tørket oregano
  • 1 stor hvitløksfedd, grovhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Arranger risten 15 centimeter under grillen. Forvarm grillen. Legg en bakeplate med høye kanter med aluminiumsfolie. Kutt en sitron i skiver. Kutt den andre sitronen i båter. Plasser fisken på folien. Strø innvendig og utvendig med salt og pepper. Bland olivenolje, løk, hakket mynte, sitronsaft, oregano og hvitløk i en liten food processor til en grov puré dannes. Krydre sausen med salt og pepper. Sett til side 3 spiseskjeer av sausen. Smør resten av sausen inn i hulrommet og over fisken, og gni den inn i snittene i kjøttet. Legg sitronskiver og myntestilker i hulrommet. Grill fisken til den er gjennomkokt og skinnet er sprøtt, ca. 5 minutter på hver side. Server fisken med sitronbåter og den reserverte sausen.
  2. 2Arranger risten 15 centimeter under grillen. Forvarm grillen. Legg en bakeplate med høye kanter med aluminiumsfolie. Kutt en sitron i skiver. Kutt den andre sitronen i båter. Plasser fisken på folien. Strø innvendig og utvendig med salt og pepper. Bland olivenolje, løk, hakket mynte, sitronsaft, oregano og hvitløk i en liten food processor til en grov puré dannes. Krydre sausen med salt og pepper. Sett til side 3 spiseskjeer av sausen. Smør resten av sausen inn i hulrommet og over fisken, og gni den inn i snittene i kjøttet. Legg sitronskiver og myntestilker i hulrommet.
  3. 3Grill fisken til den er gjennomkokt og skinnet er sprøtt, ca. 5 minutter på hver side. Server fisken med sitronbåter og den reserverte sausen.