
Hvordan lage perfekt polenta
Lær hvordan du lager perfekt polenta med vår enkle guide. Perfekt som tilbehør eller hovedrett. En rask og enkel oppskrift som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1,5 liter vann
- 1 teskje fint salt
- 1 kopp polenta
- 3 spiseskjeer smør, delt
- 1/2 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano ost, pluss mer til pynt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp vann og salt i en stor kjele; hell polenta sakte i det kokende vannet, og visp kontinuerlig til all polenta er blandet inn og det ikke er noen klumper.
- 2Skru ned varmen til lav og la det småkoke, og visp ofte, til polenta begynner å tykne, omtrent 5 minutter. Polentablandingen skal fortsatt være litt løs. Dekk til og la det småkoke i 30 minutter, og visp hver 5. til 6. minutt. Når polentaen er for tykk til å vispes, rør den forsiktig med en tresleiv. Polentaen er ferdig når den har en kremet konsistens og de enkelte kornene er møre.
- 3Slå av varmen og rør forsiktig inn 2 spiseskjeer smør i polentaen til smøret delvis har smeltet; bland inn 1/2 kopp Parmigiano-Reggiano-ost til osten har smeltet. Dekk til og la det stå i 5 minutter for å tykne. Rør om og smak til med salt før du overfører den til en serveringsskål. Topp polentaen med resten av 1 spiseskje smør og omtrent 1 spiseskje nyrevet Parmigiano-Reggiano-ost til pynt.