Hvordan lage perfekt polenta

Hvordan lage perfekt polenta

Lær hvordan du lager perfekt polenta med vår enkle guide. Perfekt som tilbehør eller hovedrett. En rask og enkel oppskrift som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1,5 liter vann
  • 1 teskje fint salt
  • 1 kopp polenta
  • 3 spiseskjeer smør, delt
  • 1/2 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano ost, pluss mer til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp vann og salt i en stor kjele; hell polenta sakte i det kokende vannet, og visp kontinuerlig til all polenta er blandet inn og det ikke er noen klumper.
  2. 2Skru ned varmen til lav og la det småkoke, og visp ofte, til polenta begynner å tykne, omtrent 5 minutter. Polentablandingen skal fortsatt være litt løs. Dekk til og la det småkoke i 30 minutter, og visp hver 5. til 6. minutt. Når polentaen er for tykk til å vispes, rør den forsiktig med en tresleiv. Polentaen er ferdig når den har en kremet konsistens og de enkelte kornene er møre.
  3. 3Slå av varmen og rør forsiktig inn 2 spiseskjeer smør i polentaen til smøret delvis har smeltet; bland inn 1/2 kopp Parmigiano-Reggiano-ost til osten har smeltet. Dekk til og la det stå i 5 minutter for å tykne. Rør om og smak til med salt før du overfører den til en serveringsskål. Topp polentaen med resten av 1 spiseskje smør og omtrent 1 spiseskje nyrevet Parmigiano-Reggiano-ost til pynt.