Sherried vintergresskarbisque

Sherried vintergresskarbisque

oppdag hvordan du lager en smakfull sherried vinter squash bisque. perfekt som forrett eller varmende vinterrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 ½ pund smørnut squash, skrelt og i terninger (ca. 6 kopper)
  • 1 boks på 14 ½ unse med hakkede tomater, drenert
  • 2 ss tørr sherry
  • 2 ½ kopper (eller mer) hermetisk grønnsaksbuljong
  • 2/3 kopp fettfri melk
  • 2 ss hakket fersk timian eller 2 ts tørket
  • Fettfri naturell yoghurt
  • Ferske timiankvister

Fremgangsmåte

  1. 1Varm olivenolje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett hakket løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett smørnut squash og sautér til den begynner å bli brun, ca. 10 minutter. Tilsett tomater og sherry. Kok opp til nesten all væske har fordampet, ca. 30 sekunder. Rør inn 2 1/2 kopper grønnsaksbuljong. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la småkoke til squashen er veldig mør, og rør av og til, ca. 30 minutter. Kjør suppen i blender i porsjoner til den er jevn og glatt. Hell suppen tilbake i samme kjele. Rør inn melk og hakket timian. La det småkoke. Smak til med salt og pepper. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til godt og oppbevar i kjøleskap. Varm opp suppen til kokepunkt før servering, og spe med mer buljong om ønskelig.)
  2. 2Varm olivenolje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett hakket løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett smørnut squash og sautér til den begynner å bli brun, ca. 10 minutter. Tilsett tomater og sherry. Kok opp til nesten all væske har fordampet, ca. 30 sekunder. Rør inn 2 1/2 kopper grønnsaksbuljong. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la småkoke til squashen er veldig mør, og rør av og til, ca. 30 minutter.
  3. 3Kjør suppen i blender i porsjoner til den er jevn og glatt. Hell suppen tilbake i samme kjele. Rør inn melk og hakket timian. La det småkoke. Smak til med salt og pepper. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til godt og oppbevar i kjøleskap. Varm opp suppen til kokepunkt før servering, og spe med mer buljong om ønskelig.)
  4. 4Hell suppen i boller. Topp med en klatt yoghurt. Pynt med timiankvister.
  5. 5Hell suppen i boller. Topp med en klatt yoghurt. Pynt med timiankvister.