
Sherried vintergresskarbisque
oppdag hvordan du lager en smakfull sherried vinter squash bisque. perfekt som forrett eller varmende vinterrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 1 middels stor løk, hakket
- 1 ½ pund smørnut squash, skrelt og i terninger (ca. 6 kopper)
- 1 boks på 14 ½ unse med hakkede tomater, drenert
- 2 ss tørr sherry
- 2 ½ kopper (eller mer) hermetisk grønnsaksbuljong
- 2/3 kopp fettfri melk
- 2 ss hakket fersk timian eller 2 ts tørket
- Fettfri naturell yoghurt
- Ferske timiankvister
Fremgangsmåte
- 1Varm olivenolje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett hakket løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett smørnut squash og sautér til den begynner å bli brun, ca. 10 minutter. Tilsett tomater og sherry. Kok opp til nesten all væske har fordampet, ca. 30 sekunder. Rør inn 2 1/2 kopper grønnsaksbuljong. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la småkoke til squashen er veldig mør, og rør av og til, ca. 30 minutter. Kjør suppen i blender i porsjoner til den er jevn og glatt. Hell suppen tilbake i samme kjele. Rør inn melk og hakket timian. La det småkoke. Smak til med salt og pepper. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til godt og oppbevar i kjøleskap. Varm opp suppen til kokepunkt før servering, og spe med mer buljong om ønskelig.)
- 2Varm olivenolje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett hakket løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett smørnut squash og sautér til den begynner å bli brun, ca. 10 minutter. Tilsett tomater og sherry. Kok opp til nesten all væske har fordampet, ca. 30 sekunder. Rør inn 2 1/2 kopper grønnsaksbuljong. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la småkoke til squashen er veldig mør, og rør av og til, ca. 30 minutter.
- 3Kjør suppen i blender i porsjoner til den er jevn og glatt. Hell suppen tilbake i samme kjele. Rør inn melk og hakket timian. La det småkoke. Smak til med salt og pepper. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til godt og oppbevar i kjøleskap. Varm opp suppen til kokepunkt før servering, og spe med mer buljong om ønskelig.)
- 4Hell suppen i boller. Topp med en klatt yoghurt. Pynt med timiankvister.
- 5Hell suppen i boller. Topp med en klatt yoghurt. Pynt med timiankvister.