
Thailandsk nudelsalat
Lær hvordan du lager en deilig thai noodle salad med friske grønnsaker og smakfulle krydder. En enkel oppskrift perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke (ca. 340 g) angel hair-pasta (12 unser)
- 2. 3 kopper revet napa-kål
- 3. 4 store gulrøtter, revet
- 4. 1 liten grønn paprika, hakket
- 5. 1 liten rød paprika, hakket
- 6. 1 liten gul paprika, hakket
- 7. 1 bunt fersk koriander, hakket
- 8. 1 bunt fersk vårløk, hakket
- 9. 1/2 kopp hakkede peanøtter
- 10. 2 spiseskjeer ristede svarte sesamfrø
- 11. 8 unser frosne reker, tint og avrente
- 12. 1/4 kopp peanøttsmør
- 13. 2 spiseskjeer tahini
- 14. 1/4 kopp risvineddik
- 15. 1/4 kopp søt chilisaus
- 16. 5 spiseskjeer soyasaus
- 17. 1 teskje sesamolje
- 18. 1 teskje brunt sukker
- 19. 1 teskje hvitløkspulver
- 20. 1 teskje salt
- 21. 1 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kutt pastaen i små biter og legg den i det kokende vannet; kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente; sil av vannet. I en stor bolle, bland sammen pasta, kål, gulrøtter, grønne, røde og gule paprika, 1/2 av korianderen, 1/2 av løken og reker.
- 22. I en liten bolle, rør sammen peanøttsmør, tahini, risvinseddik og søt chilisaus. Krydre med soyasaus, sesamolje, brunt sukker, hvitløkspulver, salt og pepper. Ti minutter før servering, vend sausen inn i kål- og nudelsalaten til den er jevnt dekket. Pynt med resten av korianderen, grønne løk, peanøtter og svarte sesamfrø.