
Varm hvitvin med pæresnaps
Lær hvordan du lager en varmende og aromatisk mulled white wine med pærebrennevin. Perfekt for kalde vinterkvelder og hyggelige samvær.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 1. Én flaske (750 ml) tørr eller halvtørr hvitvin, helst Riesling eller Grüner Veltliner
- 2. Én stjerneanis
- 3. To skiver fersk ingefær på ¼ tommels tykkelse
- 4. Tre grønne kardemommekapsler
- 5. Tre hele nellikspiker
- 6. 3 til 4 spiseskjeer honning, eller etter smak
- 7. ¼ kopp pærebrennevin, for eksempel Poire Williams
- 8. Fire skiver asiatisk pære
Fremgangsmåte
- 11.
- 21. Ha vinen i en middels tykk saus utenfor varmekilden sammen med stjerneanis, ingefær, kardemomme, nellik og honning (begynn med 3 spiseskjeer og juster senere om nødvendig). Sett pannen på middels varme og la den akkurat småkoke, rør av og til. Skru av varmen og la vinen trekke i minst 15 minutter.
- 32. Smak til og tilsett mer honning hvis du ønsker det. Varm forsiktig opp vinen til den begynner å dampe, skru deretter av varmen og rør inn brandy.
- 43. Fordel vinen i 4 krus eller varmebestandige glass, og legg gjerne noen hele krydder i hvert krus, samt en skive asiatisk pære. Nyt!
- 52.
- 61. Ha vinen i en middels tykk saus utenfor varmekilden sammen med stjerneanis, ingefær, kardemomme, nellik og honning (begynn med 3 spiseskjeer og juster senere om nødvendig). Sett pannen på middels varme og la den akkurat småkoke, rør av og til. Skru av varmen og la vinen trekke i minst 15 minutter.
- 72. Smak til og tilsett mer honning hvis du ønsker det. Varm forsiktig opp vinen til den begynner å dampe, skru deretter av varmen og rør inn brandy.
- 83. Fordel vinen i 4 krus eller varmebestandige glass, og legg gjerne noen hele krydder i hvert krus, samt en skive asiatisk pære. Nyt!