Purreløksvinaigrette med burrataost og sennep

Purreløksvinaigrette med burrataost og sennep

en frisk og smakfull oppskrift på leeks vinaigrette med kremet burrata og kraftig sennep, perfekt som forrett eller lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 ssps sennepsfrø
  • 2. 1/4 kopp grovkornet Dijon-sennep
  • 3. 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 4. 1/4 kopp rapsolje
  • 5. 1/2 brød av landbrød (ca. 450 g), skorpene fjernet, brødet i terninger
  • 6. 1/3 kopp fersk sitronsaft
  • 7. 1/3 kopp grovkornet Dijon-sennep
  • 8. 1 ts finrevet sitrusskall
  • 9. 2/3 kopp olivenolje
  • 10. 8 mellomstore purre, hver kuttet i 15 cm lange stykker, rotendene fjernet
  • 11. 1 1/2 kopp lavsalt kyllingkraft
  • 12. 2 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 13. 4 store kvister fersk timian
  • 14. 1 stor sitron, skåret i tynne skiver
  • 15. Fersk hakket italiensk persille
  • 16. 450 g burratakrem eller fersk mozzarella i vann, skivet

Fremgangsmåte

  1. 11. For brødsmuler: Forvarm ovnen til 250°F. Rist sennepsfrø i en stekepanne over middels varme til de begynner å mørkne og poppe, ca. 5 minutter; overfør til en bolle og avkjøl. Kvern frøene til pulver i en krydderkvern. Visp sammen fullkornsennep, vin, olje og malt sennepsfrø i en middels bolle. Krydre sennepsblandingen med salt og pepper. Vend brødterningene og blandingen i en stor bolle for å dekke jevnt. Fordel brødet på et stekebrett med kant. Stek brødterningene til de er tørre og lett fargede, og rør av og til, ca. 1 time og 15 minutter. Avkjøl helt. Bruk en potetstapper til å grovt knuse brødet på brettet. FORHÅNDSVIS: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp i ovn på 350°F i 4–5 minutter før bruk.
  2. 22. Forvarm ovnen til 250°F. Rist sennepsfrø i en stekepanne over middels varme til de begynner å mørkne og poppe, ca. 5 minutter; overfør til en bolle og avkjøl. Kvern frøene til pulver i en krydderkvern.
  3. 33. Visp sammen fullkornsennep, vin, olje og malt sennepsfrø i en middels bolle. Krydre sennepsblandingen med salt og pepper. Vend brødterningene og blandingen i en stor bolle for å dekke jevnt. Fordel brødet på et stekebrett med kant.
  4. 44. Stek brødterningene til de er tørre og lett fargede, og rør av og til, ca. 1 time og 15 minutter. Avkjøl helt. Bruk en potetstapper til å grovt knuse brødet på brettet. FORHÅNDSVIS: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp i ovn på 350°F i 4–5 minutter før bruk.
  5. 55. For vinaigrette: Ha de tre første ingrediensene i en middels bolle. Visp inn oljen gradvis. Krydre med salt og pepper etter smak. FORHÅNDSVIS: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. La vinaigretten komme til romtemperatur og visp den opp igjen før bruk.
  6. 66. Ha de tre første ingrediensene i en middels bolle. Visp inn oljen gradvis. Krydre med salt og pepper etter smak. FORHÅNDSVIS: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. La den komme til romtemperatur og visp den opp igjen før bruk.
  7. 77. For purre: Plasser risten midt i ovnen og forvarm til 450°F. Kutt purrene i to på langs. Skyll under kaldt vann for å fjerne eventuelt smuss mellom lagene; la renne av på kjøkkenpapir. Legg purrene med den kuttede siden ned i en enkel lag i en glassform på 33x23x5 cm. Hell over buljong, og drypp med olje. Legg på timiankvister og sitronskiver. Dekk formen tett med plastfolie, deretter aluminiumsfolie. Stek purrene i 35 minutter. Fjern plasten; kast sitronen. Stek purrene uten lokk til de er veldig møre og har fått farge, og væsken nesten har fordampet, ca. 50 minutter. Avkjøl i 15 minutter. Server eller la stå i opptil 2 timer. Plasser 2 purre på hver tallerken; dryss over vinaigretten, brødsmuler og persille. Legg osten ved siden av.
  8. 88. Plasser risten midt i ovnen og forvarm til 450°F. Kutt purrene i to på langs. Skyll under kaldt vann for å fjerne eventuelt smuss mellom lagene; la renne av på kjøkkenpapir. Legg purrene med den kuttede siden ned i en enkel lag i en glassform på 33x23x5 cm. Hell over buljong, og drypp med olje. Legg på timiankvister og sitronskiver. Dekk formen tett med plastfolie og aluminiumsfolie.
  9. 99. Stek purrene i 35 minutter. Fjern plasten; kast sitronen. Stek purrene uten lokk til de er veldig møre og har fått farge, og væsken nesten har fordampet, ca. 50 minutter. Avkjøl i 15 minutter. Server eller la stå i opptil 2 timer.
  10. 1010. Plasser 2 purre på hver tallerken; dryss over vinaigretten, brødsmuler og persille. Legg osten ved siden av.