
Purreløksvinaigrette med burrataost og sennep
en frisk og smakfull oppskrift på leeks vinaigrette med kremet burrata og kraftig sennep, perfekt som forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 ssps sennepsfrø
- 2. 1/4 kopp grovkornet Dijon-sennep
- 3. 1/4 kopp tørr hvitvin
- 4. 1/4 kopp rapsolje
- 5. 1/2 brød av landbrød (ca. 450 g), skorpene fjernet, brødet i terninger
- 6. 1/3 kopp fersk sitronsaft
- 7. 1/3 kopp grovkornet Dijon-sennep
- 8. 1 ts finrevet sitrusskall
- 9. 2/3 kopp olivenolje
- 10. 8 mellomstore purre, hver kuttet i 15 cm lange stykker, rotendene fjernet
- 11. 1 1/2 kopp lavsalt kyllingkraft
- 12. 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- 13. 4 store kvister fersk timian
- 14. 1 stor sitron, skåret i tynne skiver
- 15. Fersk hakket italiensk persille
- 16. 450 g burratakrem eller fersk mozzarella i vann, skivet
Fremgangsmåte
- 11. For brødsmuler: Forvarm ovnen til 250°F. Rist sennepsfrø i en stekepanne over middels varme til de begynner å mørkne og poppe, ca. 5 minutter; overfør til en bolle og avkjøl. Kvern frøene til pulver i en krydderkvern. Visp sammen fullkornsennep, vin, olje og malt sennepsfrø i en middels bolle. Krydre sennepsblandingen med salt og pepper. Vend brødterningene og blandingen i en stor bolle for å dekke jevnt. Fordel brødet på et stekebrett med kant. Stek brødterningene til de er tørre og lett fargede, og rør av og til, ca. 1 time og 15 minutter. Avkjøl helt. Bruk en potetstapper til å grovt knuse brødet på brettet. FORHÅNDSVIS: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp i ovn på 350°F i 4–5 minutter før bruk.
- 22. Forvarm ovnen til 250°F. Rist sennepsfrø i en stekepanne over middels varme til de begynner å mørkne og poppe, ca. 5 minutter; overfør til en bolle og avkjøl. Kvern frøene til pulver i en krydderkvern.
- 33. Visp sammen fullkornsennep, vin, olje og malt sennepsfrø i en middels bolle. Krydre sennepsblandingen med salt og pepper. Vend brødterningene og blandingen i en stor bolle for å dekke jevnt. Fordel brødet på et stekebrett med kant.
- 44. Stek brødterningene til de er tørre og lett fargede, og rør av og til, ca. 1 time og 15 minutter. Avkjøl helt. Bruk en potetstapper til å grovt knuse brødet på brettet. FORHÅNDSVIS: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp i ovn på 350°F i 4–5 minutter før bruk.
- 55. For vinaigrette: Ha de tre første ingrediensene i en middels bolle. Visp inn oljen gradvis. Krydre med salt og pepper etter smak. FORHÅNDSVIS: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. La vinaigretten komme til romtemperatur og visp den opp igjen før bruk.
- 66. Ha de tre første ingrediensene i en middels bolle. Visp inn oljen gradvis. Krydre med salt og pepper etter smak. FORHÅNDSVIS: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. La den komme til romtemperatur og visp den opp igjen før bruk.
- 77. For purre: Plasser risten midt i ovnen og forvarm til 450°F. Kutt purrene i to på langs. Skyll under kaldt vann for å fjerne eventuelt smuss mellom lagene; la renne av på kjøkkenpapir. Legg purrene med den kuttede siden ned i en enkel lag i en glassform på 33x23x5 cm. Hell over buljong, og drypp med olje. Legg på timiankvister og sitronskiver. Dekk formen tett med plastfolie, deretter aluminiumsfolie. Stek purrene i 35 minutter. Fjern plasten; kast sitronen. Stek purrene uten lokk til de er veldig møre og har fått farge, og væsken nesten har fordampet, ca. 50 minutter. Avkjøl i 15 minutter. Server eller la stå i opptil 2 timer. Plasser 2 purre på hver tallerken; dryss over vinaigretten, brødsmuler og persille. Legg osten ved siden av.
- 88. Plasser risten midt i ovnen og forvarm til 450°F. Kutt purrene i to på langs. Skyll under kaldt vann for å fjerne eventuelt smuss mellom lagene; la renne av på kjøkkenpapir. Legg purrene med den kuttede siden ned i en enkel lag i en glassform på 33x23x5 cm. Hell over buljong, og drypp med olje. Legg på timiankvister og sitronskiver. Dekk formen tett med plastfolie og aluminiumsfolie.
- 99. Stek purrene i 35 minutter. Fjern plasten; kast sitronen. Stek purrene uten lokk til de er veldig møre og har fått farge, og væsken nesten har fordampet, ca. 50 minutter. Avkjøl i 15 minutter. Server eller la stå i opptil 2 timer.
- 1010. Plasser 2 purre på hver tallerken; dryss over vinaigretten, brødsmuler og persille. Legg osten ved siden av.