Brunt sukker-krydderkake med krem og karamelliserte epler

Brunt sukker-krydderkake med krem og karamelliserte epler

Oppdag oppskriften på en saftig brun sukker krydderkake toppet med krem og karamelliserte epler. Perfekt for høytider og koselige kvelder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 8 Gala-apper (ca. 1,6 kg)
  • 3/4 av en stang (6 spiseskjeer) usaltet smør, myknet
  • 3/4 kopp lettbrunt sukker, pakket
  • 1 1/2 kopp hvetemel
  • 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje malt allspice
  • 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 1/8 teskje malt nellik
  • 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, myknet
  • 1/3 kopp lettbrunt sukker, pakket
  • 1 stort egg
  • 1/2 kopp mørk amber- eller Grade B lønnesirup
  • 1/2 kopp rømme
  • 1 teskje vanilje
  • 1 1/4 kopp kaldt pisket kremfløte
  • 1/2 kopp rømme
  • 2 spiseskjeer sukker
  • Spesialutstyr: en 20 cm kvadratisk non-stick kakeform (2 tommer dyp)

Fremgangsmåte

  1. 1Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel en kakeform lett, og ryst av overflødig mel.
  2. 2Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel en kakeform lett, og ryst av overflødig mel.
  3. 3Lag karamelliserte epler: Skrell og kjern ut eplene, og skjær dem i 1/2-tommers tykke båter. Fordel mykt smør i et jevnt lag over bunnen av en tung, 30 cm stor stekepanne, og strø over brunt sukker. Tilsett eplebåtene og kok over moderat varme, uten å røre, til sukkeret er smeltet og eplene begynner å avgi væske, ca. 10 minutter. Kok, og rør av og til, til eplene er akkurat møre og saften blir sirupaktig, ca. 30 minutter til. Hell sirupen fra pannen over i en liten varmebestandig skål, og stek deretter eplene under omrøring av og til til de er karamelliserte og veldig møre, ca. 30 minutter til. Returner sirupen til eplene og kok til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter.
  4. 4Skrell og kjern ut eplene, og skjær dem i 1/2-tommers tykke båter.
  5. 5Fordel det myke smøret i et jevnt lag over bunnen av en tung, 30 cm stor stekepanne, og strø over brunt sukker. Tilsett eplebåtene og kok over moderat varme, uten å røre, til sukkeret er smeltet og eplene begynner å avgi væske, ca. 10 minutter. Kok, og rør av og til, til eplene er akkurat møre og saften blir sirupaktig, ca. 30 minutter til.
  6. 6Hell sirupen fra pannen over i en liten varmebestandig skål, og stek deretter eplene under omrøring av og til til de er karamelliserte og veldig møre, ca. 30 minutter til. Returner sirupen til eplene og kok til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter.
  7. 7Lag kaken mens eplene koker: Visp sammen mel, bakepulver, natron, salt og krydder i en bolle. Pisk smør og brunt sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet til det er lyst og luftig. Pisk inn egget til det er godt blandet. Tilsett lønnesirup, rømme og vanilje, og pisk til det er godt blandet. Senk hastigheten til lav og tilsett melblandingen litt etter litt, og bland til det akkurat er innarbeidet. Fordel røren i kakeformen og stek til kaken er gyllen og en trepinne eller kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 35–40 minutter. Avkjøl i formen på en rist i 10 minutter.
  8. 8Visp sammen mel, bakepulver, natron, salt og krydder i en bolle.
  9. 9Pisk smør og brunt sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet til det er lyst og luftig. Pisk inn egget til det er godt blandet. Tilsett lønnesirup, rømme og vanilje, og pisk til det er godt blandet. Senk hastigheten til lav og tilsett melblandingen litt etter litt, og bland til det akkurat er innarbeidet.
  10. 10Fordel røren i kakeformen og stek til kaken er gyllen og en trepinne eller kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 35–40 minutter. Avkjøl i formen på en rist i 10 minutter.
  11. 11Lag krem rett før servering: Pisk kremfløte sammen med rømme og sukker med rene visper på høy hastighet til det akkurat danner myke topper.
  12. 12Pisk krem med rømme og sukker med rene visper på høy hastighet til det akkurat danner myke topper.
  13. 13For å servere: Bruk en tynn kniv rundt kanten av formen, og snu kaken opp ned på et fat. Skjær i firkanter. Server varm eller romtemperert, toppet med varm epleblanding og krem.
  14. 14Bruk en tynn kniv rundt kanten av formen, og snu kaken opp ned på et fat. Skjær i firkanter. Server varm eller romtemperert, toppet med varm epleblanding og krem.