Vaffelbananbrød

Vaffelbananbrød

Lær hvordan du lager deilig waffled bananbrød med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som snacks. Rask og smakfull dessert!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper hvetemel
  • 2. 3/4 kopp sukker
  • 3. 1/2 kopp hakkede valnøtter
  • 4. 1 teskje bakepulver
  • 5. 1/2 teskje natron
  • 6. 1/2 teskje malt kanel
  • 7. 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 8. 1/4 teskje fint salt
  • 9. 1 kopp most banan (2 til 3 små bananer)
  • 10. 1/2 kopp vegetabilsk olje, pluss litt til å smøre vaffeljernet
  • 11. 1/2 kopp rømme
  • 12. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 13. 2 store egg
  • 14. Mykt usaltet smør og melis, til pynt, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Vaffeljern (helst belgisk stil)
  2. 22. Forvarm vaffeljernet til middels høy varme. Forvarm ovnen til 200 grader Fahrenheit (for å holde vaflene varme). Visp sammen mel, sukker, valnøtter, bakepulver, natron, kanel, muskat og salt i en stor bolle. Visp sammen banan, olje, rømme, vanilje og egg i en annen bolle. Vend bananblandingen inn i melblandingen til det akkurat er blandet (det er greit om det er noen klumper).
  3. 33. Lett børst toppen og bunnen av vaffeljernet med olje. Fyll hver seksjon omtrent tre fjerdedeler full (det skal fortsatt være noe av vaffeljernet synlig). Lukk og stek til vaflene er gyldne og sprø, ca. 4 til 6 minutter. Hold vaflene varme i ovnen eller dekk dem med folie på en tallerken mens du steker resten av røren.
  4. 44. Smør vaflene og dryss over melis hvis du ønsker det.