
Sitron shortbread-kjeks
Lær hvordan du lager deilige sitron shortbread-kaker med vår enkle oppskrift. Perfekt som søtt tilbehør eller gave. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, myknet, pluss litt til smøring av formen
- 2. 2 3/4 kopper hvetemel
- 3. 1 teskje bakepulver
- 4. 2/3 kopp sukker
- 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 6. 2/3 kopp ferske tranebær, grovhakket
- 7. Skall av 1 sitron
- 8. 2 1/2 kopper sukker
- 9. 4 store egg
- 10. 1/3 kopp sitronsaft (omtrent 3 sitroner)
- 11. 3 spiseskjeer hvetemel
- 12. 1 teskje bakepulver
- 13. En klype salt
- 14. Melis, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. For sitron- og tranebærshortbread-deigen: Forvarm ovnen til 175 °C. Kle en 23 x 33 cm stor form med aluminiumsfolie (med 5 cm overheng på alle fire sider) og smør bunnen og sidene med smør.
- 22. I en liten bolle, bland mel og bakepulver. Sett til side. I en bolle til en standmikser utstyrt med flatpisker, pisk smør, sukker og vanilje på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Tilsett de tørre ingrediensene og bland på middels lav hastighet til det er godt blandet. Rør inn tranebærene og sitronzesten.
- 33. Trykk deigen jevnt ut i bunnen av den forberedte formen. Stek til den er lett brun, ca. 25 minutter.
- 44. Til fyllet: Mens shortbreaden stekes, visp sammen sukker, egg, sitronsaft, mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Hell fyllet over den stekte bunnen og fortsett å steke til fyllet har stivnet og er lett brunt i kantene, ca. 20 minutter.
- 55. La avkjøle helt i formen. Bruk foliekantene til å løfte kaken ut av formen. Skjær i 24 firkanter og dryss over melis.