Sjakortårn med sjokoladekrem

Sjakortårn med sjokoladekrem

lær hvordan du lager en klassisk black forest cake med lag av sjokoladekake, kirsebær og krem. enkel oppskrift for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 1 eske sjokoladekakeblanding for to 8-tommers runde kaker, pluss nødvendige ingredienser
  • 2. Sterk brygget kaffe, etter behov
  • 3. Kulturmelk, etter behov
  • 4. 4 kopper kremfløte
  • 5. ¾ kopp melis
  • 6. 1 teskje mandelessens
  • 7. Én 680 grams krukke med surkirsebær, avrent
  • 8. 2 spiseskjeer kirsch
  • 9. Sjokoladespon, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Til kaken: Lag kaken etter pakkens instruksjoner, men erstatt halvparten av vannet med kaffe, og den andre halvparten med kulturmelk (det vil sannsynligvis stå at det skal brukes 1 kopp totalt av vann). Stek i to runde kakeformer på 20 cm i diameter, i henhold til pakkens anvisninger. La kakene avkjøle helt.
  2. 22. Til kremen: Bruk en elektrisk mikser og pisk krem, sukker og mandelessens sammen i en stor bolle til stivpiskede topper dannes.
  3. 33. Til kirsebærene: Bland kirsebærene og kirsch i en liten bolle.
  4. 44. For å montere: Bruk en serrert kniv og del kakene horisontalt i to lag. Lag lag med kake, kirsebær og pisket krem, og gjenta. Topp kaken med pisket krem, noen kirsebær og sjokoladespon.