
Sjakortårn med sjokoladekrem
lær hvordan du lager en klassisk black forest cake med lag av sjokoladekake, kirsebær og krem. enkel oppskrift for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 1 eske sjokoladekakeblanding for to 8-tommers runde kaker, pluss nødvendige ingredienser
- 2. Sterk brygget kaffe, etter behov
- 3. Kulturmelk, etter behov
- 4. 4 kopper kremfløte
- 5. ¾ kopp melis
- 6. 1 teskje mandelessens
- 7. Én 680 grams krukke med surkirsebær, avrent
- 8. 2 spiseskjeer kirsch
- 9. Sjokoladespon, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Til kaken: Lag kaken etter pakkens instruksjoner, men erstatt halvparten av vannet med kaffe, og den andre halvparten med kulturmelk (det vil sannsynligvis stå at det skal brukes 1 kopp totalt av vann). Stek i to runde kakeformer på 20 cm i diameter, i henhold til pakkens anvisninger. La kakene avkjøle helt.
- 22. Til kremen: Bruk en elektrisk mikser og pisk krem, sukker og mandelessens sammen i en stor bolle til stivpiskede topper dannes.
- 33. Til kirsebærene: Bland kirsebærene og kirsch i en liten bolle.
- 44. For å montere: Bruk en serrert kniv og del kakene horisontalt i to lag. Lag lag med kake, kirsebær og pisket krem, og gjenta. Topp kaken med pisket krem, noen kirsebær og sjokoladespon.