Gresskar-krydderkake i form med kulturmelkglasur

Gresskar-krydderkake i form med kulturmelkglasur

Lær hvordan du lager en saftig pumpkin spice bundt kake med kremet buttermilk icing. Perfekt for høstfeiringer og koselige helger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 staver (3/4 kopp) usaltet smør, myknet, pluss ekstra til smøring av kakeformen
  • 2. 1 ekstra smør til smøring av kakeformen
  • 3. 2 1/4 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 4. 1 ekstra kopp mel til utbaking
  • 5. 2 teskjeer bakepulver
  • 6. 1 teskje natron
  • 7. 1 teskje kanel
  • 8. 3/4 teskje malt allehånde
  • 9. 1/2 teskje salt
  • 10. 1 1/4 kopper hermetisk pumpkin (fra en 15-unse boks; ikke paifyll)
  • 11. 3/4 kopp godt rystet kulturmelk
  • 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 13. 1 1/4 kopper sukker
  • 14. 3 store egg
  • 15. 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer godt rystet kulturmelk
  • 16. 1 1/2 kopper melis
  • 17. Spesialutstyr: en 25 cm non-stick kakeform (3 liter)

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag kake: Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 175°C. Smør en bundtform godt, og dryss med mel, og ryst av overflødig mel. Visp sammen mel (2 1/4 kopper), bakepulver, natron, kanel, allehånde og salt i en bolle. Visp sammen gresskar, ¾ kopp kulturmelk og vanilje i en annen bolle. Pisk smør (1 ½ staver) og sukker med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 til 5 minutter, og tilsett deretter eggene og pisk i 1 minutt. Reduser hastigheten til lav og tilsett mel og gresskarblandingen vekselvis i porsjoner, begynn og avslutt med mel, og bland til røren akkurat er jevn. Skje røren i formen, jevn ut toppen, og stek til en trepinne eller kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren, ca. 45 til 50 minutter. La kaken avkjøle i formen på en rist i 15 minutter, snu deretter risten over kaken og snu kaken ut av formen og over på risten. La den avkjøle i 10 minutter til.
  2. 22. Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 175°C. Smør en bundtform godt, og dryss med mel, og ryst av overflødig mel.
  3. 33. Visp sammen mel (2 ¼ kopper), bakepulver, natron, kanel, allehånde og salt i en bolle.
  4. 44. Visp sammen gresskar, ¾ kopp kulturmelk og vanilje i en annen bolle.
  5. 55. Pisk smør (1 ½ staver) og sukker med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 til 5 minutter, og tilsett deretter eggene og pisk i 1 minutt. Reduser hastigheten til lav og tilsett mel og gresskarblandingen vekselvis i porsjoner, begynn og avslutt med mel, og bland til røren akkurat er jevn.
  6. 66. Skje røren i formen, jevn ut toppen, og stek til en trepinne eller kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren, ca. 45 til 50 minutter. La kaken avkjøle i formen på en rist i 15 minutter, snu deretter risten over kaken og snu kaken ut av formen og over på risten. La den avkjøle i 10 minutter til.
  7. 77. Lag glasur: Mens kaken avkjøles, visp sammen kulturmelk og melis til det er glatt. Hell glasuren over den varme kaken, og la kaken avkjøle helt. Glasuren vil stivne litt.
  8. 88. Mens kaken avkjøles, visp sammen kulturmelk og melis til det er glatt. Hell glasuren over den varme kaken, og la kaken avkjøle helt. Glasuren vil stivne litt.