
Gresskar-krydderkake i form med kulturmelkglasur
Lær hvordan du lager en saftig pumpkin spice bundt kake med kremet buttermilk icing. Perfekt for høstfeiringer og koselige helger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/2 staver (3/4 kopp) usaltet smør, myknet, pluss ekstra til smøring av kakeformen
- 2. 1 ekstra smør til smøring av kakeformen
- 3. 2 1/4 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
- 4. 1 ekstra kopp mel til utbaking
- 5. 2 teskjeer bakepulver
- 6. 1 teskje natron
- 7. 1 teskje kanel
- 8. 3/4 teskje malt allehånde
- 9. 1/2 teskje salt
- 10. 1 1/4 kopper hermetisk pumpkin (fra en 15-unse boks; ikke paifyll)
- 11. 3/4 kopp godt rystet kulturmelk
- 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 13. 1 1/4 kopper sukker
- 14. 3 store egg
- 15. 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer godt rystet kulturmelk
- 16. 1 1/2 kopper melis
- 17. Spesialutstyr: en 25 cm non-stick kakeform (3 liter)
Fremgangsmåte
- 11. Lag kake: Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 175°C. Smør en bundtform godt, og dryss med mel, og ryst av overflødig mel. Visp sammen mel (2 1/4 kopper), bakepulver, natron, kanel, allehånde og salt i en bolle. Visp sammen gresskar, ¾ kopp kulturmelk og vanilje i en annen bolle. Pisk smør (1 ½ staver) og sukker med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 til 5 minutter, og tilsett deretter eggene og pisk i 1 minutt. Reduser hastigheten til lav og tilsett mel og gresskarblandingen vekselvis i porsjoner, begynn og avslutt med mel, og bland til røren akkurat er jevn. Skje røren i formen, jevn ut toppen, og stek til en trepinne eller kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren, ca. 45 til 50 minutter. La kaken avkjøle i formen på en rist i 15 minutter, snu deretter risten over kaken og snu kaken ut av formen og over på risten. La den avkjøle i 10 minutter til.
- 22. Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 175°C. Smør en bundtform godt, og dryss med mel, og ryst av overflødig mel.
- 33. Visp sammen mel (2 ¼ kopper), bakepulver, natron, kanel, allehånde og salt i en bolle.
- 44. Visp sammen gresskar, ¾ kopp kulturmelk og vanilje i en annen bolle.
- 55. Pisk smør (1 ½ staver) og sukker med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 til 5 minutter, og tilsett deretter eggene og pisk i 1 minutt. Reduser hastigheten til lav og tilsett mel og gresskarblandingen vekselvis i porsjoner, begynn og avslutt med mel, og bland til røren akkurat er jevn.
- 66. Skje røren i formen, jevn ut toppen, og stek til en trepinne eller kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren, ca. 45 til 50 minutter. La kaken avkjøle i formen på en rist i 15 minutter, snu deretter risten over kaken og snu kaken ut av formen og over på risten. La den avkjøle i 10 minutter til.
- 77. Lag glasur: Mens kaken avkjøles, visp sammen kulturmelk og melis til det er glatt. Hell glasuren over den varme kaken, og la kaken avkjøle helt. Glasuren vil stivne litt.
- 88. Mens kaken avkjøles, visp sammen kulturmelk og melis til det er glatt. Hell glasuren over den varme kaken, og la kaken avkjøle helt. Glasuren vil stivne litt.