Karamell-makadamianøttkrokant

Karamell-makadamianøttkrokant

oppskrift på caramel macadamia nut crunch, en søt og sprø godbit med karamell og macadamianøtter. perfekt som snacks eller dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp sukker
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 pund macadamianøtter, eller hele nøtter, grovhakket
  • 1 avkjølt rull med smørkjeksdeig

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Smør et bakepapirkledd stekebrett, helst med høye kanter.
  2. 2I en middels stor kjele, bland sukker og 1/2 kopp vann. Varm opp på middels varme til blandingen begynner å småkoke, ca. 3 minutter. Dekk til kjelen og la det småkoke videre, slik at dampen fra kokingen skyller ned sidene av kjelen. Fjern lokket og fortsett å småkoke til blandingen blir gyllen, 7 til 8 minutter. Umiddelbart fjern fra varmen, og for å unngå at blandingen bobler over, hell forsiktig i krem i en jevn, langsom strøm uten å røre. Sett kjelen tilbake på varmen, skru ned til lav varme, og bruk en tresleiv til forsiktig å røre i blandingen til kremen er helt innarbeidet.
  3. 3Overfør karamellen til en middels varmebestandig bolle, tilsett nøttene, og rør for å dekke nøttene jevnt. Fordel blandingen jevnt på bakepapiret og stek til den er mørkebrun, 12 til 15 minutter. La den sprøe karamellen avkjøle til romtemperatur, og hakk den grovt med en food processor, en kjøttemekanisme eller for hånd.
  4. 4Skjær kaken i tjue 1,5 cm (1/2 tomme) runde skiver. Trykk én av de skårne sidene av hver skive inn i den sprøe karamellen, og plasser skivene med 5 cm (2 tommer) mellomrom på et bakepapirkledd eller non-stick stekebrett.
  5. 5Stek til de er gyllenbrune, 15 til 20 minutter. Ta kakene ut med en slikkepott og avkjøl på en rist.