
Jordbærtiramisu for to
oppskrift på jordbær tiramisu for to personer. en enkel og deilig dessert med friske jordbær og mascarpone. perfekt for romantiske kvelder eller små anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
dessert
Ingredienser
- 1 pint ferske jordbær
- 1/2 kopp melis
- 1 kopp mascarponeost
- 1/2 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer kaffelikør
- 18 ladyfingers
- 1/3 kopp avkjølt espresso
- 1/2 teskje usøtet kakaopulver
Fremgangsmåte
- 1Skjær av toppene på jordbærene og skjær bærene i skiver. Sett til side 2 store hele bær til pynt.
- 2I en blender, ha i 2 kopper jordbær og 2 spiseskjeer melis; kjør til puré og sett til side.
- 3I en middels stor bolle, bland mascarponeost, 1/4 kopp krem, 1/4 kopp sukker og likør; pisk med en elektrisk mikser på middels høy hastighet i 1 til 1 1/2 minutt til det er tykt.
- 4Legg 6 ladyfingers på et serveringsfat og pensle hver med omtrent 1 teskje kald espresso. Fordel eller sprøyt ut halvparten av osteblandingen over ladyfingrene, og legg lagvis med halvparten av de skivede jordbærene.
- 5Gjenta med de neste 6 ladyfingrene, espresso, resten av osteblandingen og de skivede jordbærene; topp med de siste 6 ladyfingrene.
- 6I en liten bolle, bland 1/4 kopp kremfløte med 2 spiseskjeer sukker; pisk med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det akkurat er lett pisket, ca. 1 minutt. Fordel kremen jevnt over øverste lag av ladyfingrene.
- 7Sikt kakao over den piskede kremen, og pynt med de to reserverte jordbærene. Hell jordbærpuréen på to serveringsfat. Del tiramisuen i to, og plasser den på puréen.