
Grillet laksfilet med sitron-, estragon- og hvitløksaus
oppskrift på grillede laksefileter servert med en frisk sitron-, tarragon- og hvitløksaus. perfekt for en lett og smakfull hovedrett om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 (113 gram) laksefileter
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 kopp majones
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje sitronsaft
- 1 spiseskje finrevet sitronskall
- 2 spiseskjeer hakket fersk estragon
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forbered en grill for høy varme.
- 2Krydre laksefiletene med salt og pepper, og drypp over olivenolje.
- 3Visp sammen majones, sennep, olivenolje, hvitløk, sitronsaft, estragon, salt og pepper; sett til side.
- 4Pensle grillristen lett med olje.
- 5Stek laksen på grillen til den flaker seg lett med en gaffel, 5 til 10 minutter.
- 6Legg fisken på et serveringsfat og topp med den forberedte sausen.