Grillet laksfilet med sitron-, estragon- og hvitløksaus

Grillet laksfilet med sitron-, estragon- og hvitløksaus

oppskrift på grillede laksefileter servert med en frisk sitron-, tarragon- og hvitløksaus. perfekt for en lett og smakfull hovedrett om sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 (113 gram) laksefileter
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 kopp majones
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1 spiseskje finrevet sitronskall
  • 2 spiseskjeer hakket fersk estragon
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered en grill for høy varme.
  2. 2Krydre laksefiletene med salt og pepper, og drypp over olivenolje.
  3. 3Visp sammen majones, sennep, olivenolje, hvitløk, sitronsaft, estragon, salt og pepper; sett til side.
  4. 4Pensle grillristen lett med olje.
  5. 5Stek laksen på grillen til den flaker seg lett med en gaffel, 5 til 10 minutter.
  6. 6Legg fisken på et serveringsfat og topp med den forberedte sausen.