
Jicama-tacos
oppskrift på jicama tacos som er enkel å lage, sunn og perfekt for sommermåltidet. nyt en smakfull og lett forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 hvitløksfedd, delt i to og knust
- 1 appelsin, tynne skiver med skall
- 1/2 løk, tynne skiver
- 900 gram flank steak
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp lyst øl (helst lager)
- 1 kopp soyasaus
- 1/3 kopp soyasaus
- 2 spiseskjeer fersk limejuice
- 2 teskjeer hakket frisk koriander
- 1 teskje finhakket, frøet serranoskreller
- 1 grønn løk, tynne skiver
- 1 liten jicama, skivet så tynt som mulig med en mandolin
Fremgangsmåte
- 1For biffen: Fordel halvparten av hvitløksbitene, halvparten av appelsinskivene og halvparten av løkskivene i bunnen av en glassform som er stor nok til å romme flanksteiken. Strø over salt og pepper på flanksteiken og legg den i den forberedte formen. Fordel resten av hvitløken, appelsinen og løken over flanksteiken, og hell øl og soyasaus over. Dekk med plastfolie og la marinere i 1 time ved romtemperatur eller over natten i kjøleskapet.
- 2Forvarm en grill til middels høy varme, eller gjør klar ovnsgrillen.
- 3Til soy-lime-sausen: Bland soyasaus, limesaft, koriander, chili og grønn løk i en liten bolle.
- 4Ta kjøttet ut av marinaden og kast marinaden. Grill biffen til ønsket stekegrad, ca. 4 minutter på hver side for medium rare. Overfør til et skjærebrett og skjær i tverrsnitt i strimler.
- 5Lag tacos med skiver av flanksteik og jicamaskiver som tortillalefser. Drypp over soy-lime-saften og server.