Jicama-tacos

Jicama-tacos

oppskrift på jicama tacos som er enkel å lage, sunn og perfekt for sommermåltidet. nyt en smakfull og lett forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 hvitløksfedd, delt i to og knust
  • 1 appelsin, tynne skiver med skall
  • 1/2 løk, tynne skiver
  • 900 gram flank steak
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp lyst øl (helst lager)
  • 1 kopp soyasaus
  • 1/3 kopp soyasaus
  • 2 spiseskjeer fersk limejuice
  • 2 teskjeer hakket frisk koriander
  • 1 teskje finhakket, frøet serranoskreller
  • 1 grønn løk, tynne skiver
  • 1 liten jicama, skivet så tynt som mulig med en mandolin

Fremgangsmåte

  1. 1For biffen: Fordel halvparten av hvitløksbitene, halvparten av appelsinskivene og halvparten av løkskivene i bunnen av en glassform som er stor nok til å romme flanksteiken. Strø over salt og pepper på flanksteiken og legg den i den forberedte formen. Fordel resten av hvitløken, appelsinen og løken over flanksteiken, og hell øl og soyasaus over. Dekk med plastfolie og la marinere i 1 time ved romtemperatur eller over natten i kjøleskapet.
  2. 2Forvarm en grill til middels høy varme, eller gjør klar ovnsgrillen.
  3. 3Til soy-lime-sausen: Bland soyasaus, limesaft, koriander, chili og grønn løk i en liten bolle.
  4. 4Ta kjøttet ut av marinaden og kast marinaden. Grill biffen til ønsket stekegrad, ca. 4 minutter på hver side for medium rare. Overfør til et skjærebrett og skjær i tverrsnitt i strimler.
  5. 5Lag tacos med skiver av flanksteik og jicamaskiver som tortillalefser. Drypp over soy-lime-saften og server.