Sopp stekt på sedertreplate
oppskrift på cedar plank roasted mushrooms - smakfulle sopp grille på sedertreplanke for en unik smak. perfekt som forrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 unser cremini-sopp, delt i to på langs
- 4 unser portobellosopper, trimmet og kuttet i 3,8 cm store biter
- 2 unser kantareller, kuttet i 5 cm biter
- 2 unser shiitakesopp, stilker fjernet og delt i to
- 1 1/2 teskje Mushroom Crust, oppskrift følger
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 teskje sitronsaft, ferskpresset
- 1/2 liten fedd hvitløk, finhakket
- 1/8 teskje grovt salt
- 1/8 teskje nykvernet svart pepper
- 1 teskje timian, finhakket
- 1/4 teskje rosmarin, finhakket
- 1/4 teskje salvie, finhakket
- 1 kvist timian, til pynt
- 1 kvist salvie, til pynt
- 1 kvist rosmarin, til pynt
- 1 1/2 tomme tykk skive sitron, til pynt
- 3 spiseskjeer tørket porcini-sopp
- 3 spiseskjeer tørket morelsopp
- 2 teskjeer grovt salt
- 1/4 teskje nykvernet hvit pepper
- 1 1/2 teskje tørket timian
- 1 spiseskje finhakket sitronskall
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit. I en middels stor bolle, bland creminis, portobellos, kantareller, shiitakes, soppcrust, olivenolje, sitronsaft, hvitløk, salt, pepper og urter. Vend godt slik at alt blir dekket. Legg soppen på en sedertreplate. Overfør til ovnen. Stek til kantene er gylne, ca. 10 til 12 minutter. Pynt med timian, rosmarin og salvie, og en skive sitron.
- 2Ha tørkede sopp i en matprosessor og puls til grovhakket. Tilsett salt, pepper, timian og sitronskall. Puls til det er fint hakket. Overfør til en liten lufttett beholder. Holder seg i opptil 1 måned. Porsjon: ca. ½ kopp.