
Pølse- og urtestuffing
Lær hvordan du lager en smakfull pølse- og urtestuing med denne enkle oppskriften. Perfekt til høytider og middagsbordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 16 kopper 1-tommers brødterninger, hvitt eller surdeigsbrød (et brød på 1 ½ pund)
- 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør
- 2 kopper middels store terninger av gul løk
- 1 kopp middels store selleristykker
- 2 Granny Smith- epler, uten skinn, kjernet og store terninger
- 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille
- 1 spiseskje kosher-salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 3/4 pund søt eller krydret italiensk pølse, uten svor
- 1 kopp kyllingkraft
- 1 kopp tørkede tranebær
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
- 3Legg brødterningene i ett lag på et stekebrett og stek i 7 minutter. Øk ovnstemperaturen til 175 grader Celsius. Ta brødterningene ut og legg dem i en veldig stor bolle.
- 4I mellomtiden, i en stor stekepanne, smelt smøret og tilsett løk, selleri, epler, persille, salt og pepper. Stek over middels varme i 10 minutter, til grønnsakene er myke. Bland det inn i brødterningene.
- 5I samme stekepanne, kok pølsen over middels varme i ca. 10 minutter, til den er brunet og gjennomkokt, og bruk en gaffel til å bryte opp pølsen mens den koker. Tilsett dette i brødblandingen sammen med grønnsakene.
- 6Tilsett kyllingkraft og tranebær i blandingen, rør godt, og hell det over i en ildfast form på 23 x 30 cm. Stek i 30 minutter, til toppen er gyllenbrun og retten er varm i midten. Server varm.



