Karibisk stripesteak med plantains

Karibisk stripesteak med plantains

Oppdag hvordan du lager en saftig caribbean strip steak med søte plantains. En enkel og smakfull rett som passer perfekt til helgen eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 fedd hvitløk
  • Kosher-salt
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 teskje malt gurkemeie
  • 2 teskjeer malt allehånde
  • En klype cayennepepper
  • 4 biffer, ca. 2,5 cm tykke (8 til 10 unser hver)
  • Nykvernet pepper
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 pakke (ca. 310 gram) frosne plantains, tint og skåret i 1,5 cm skiver
  • 2 spiseskjeer honning

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered en grillpanne eller grill med høy varme og direkte varme. Knus hvitløken, strø over en klype salt, og bruk den flate siden av en stor kniv til å knuse og smøre blandingen til en grov pasta. Rør inn i olivenoljen sammen med sitronsaft, spisskummen, gurkemeie, allehånde og cayennepepper i en liten bolle. Gni det inn i kjøttet på begge sider og sett til side.
  2. 2Lett olj grillristene. Krydre biffene med salt og pepper, og grill over direkte varme til de er pent merket, ca. 3 minutter på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken eller et fat og la hvile i 5 minutter.
  3. 3I mellomtiden smelt smøret i en stekepanne, tilsett plantains og honning. Kok, rør ofte, til de er glasert og gjennomvarme, ca. 4 til 5 minutter. Server biffen med plantains.