
Steak og egg migas
Lær hvordan du lager en deilig steak and eggs migas, perfekt for en smakfull frokost eller brunch. En enkel oppskrift med steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1 ss lyst brunt sukker
- 1 ss espressopulver
- 2 ts chile de arbol-pulver
- 2 ts malt koriander
- 2 ts malt spisskummen
- 2 ts granulert hvitløk
- 2 ts malt ingefær
- 2 ts granulert løk
- 2 ts tørket oregano
- To 225 grams hanger steaks
- 1 ss extra virgin olivenolje (EVOO), pluss litt mer til stekepannen
- 2 lime, delt i to
- 2 ss fersk koriander, finhakket
- 3 mellomstore plommetomater, frøet og i terninger
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 liten jalapeño, frøet og finhakket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Hot saus, til smaksetting
- 8 mais tortillas
- 1 ss kaldt usaltet smør
- 8 store egg, pisket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 bunt fersk koriander, finhakket
- 1 bunt vårløker, tynnsnittet på skrå
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en kjøtthammer
- 2Til kjøttkrydderet: Bland sukker, espressopulver, chili de arbol-pulver, koriander, spisskummen, granulat hvitløk, ingefær, granulat løk og oregano i en liten bolle til det er godt blandet.
- 3Til biffen: Bank biffene med en kjøtthammer til jevn tykkelse. Gni inn biffene med oljen, og deretter med krydderblandingen. Varm opp en stor støpejernspanne på høy varme til den er veldig varm. Tilsett nok olje til å dekke bunnen av pannen. Legg hver biff i den varme pannen og kok til den er brunet, ca. 4 minutter på hver side for medium rare. Ta av varmen og la hvile i 5 minutter før du skjærer den i skiver på skrå.
- 4Skru ned varmen til middels høy. Legg limebåtene med snittflaten ned i den varme pannen og kok til de er lett forkullede, 3 til 5 minutter. Ta av varmen og sett til side til servering.
- 5Til salsaen: Ha koriander, tomater, hvitløk og jalapeño i en middels stor bolle og rør om. Tilsett salt, pepper og hot sauce etter smak.
- 6Til egg-migas: Varm opp tortillalefser direkte over flammen eller på en grillpanne på høy varme til de er gjennomvarme og begynner å bli brune, ca. 1 minutt på hver side. Ta av varmen. Skjær tortillalefsene i to og deretter i 1/2-tommers strimler (lengden på strimlene vil variere). Sett til side.
- 7I en non-stick panne på middels varme, tilsett kaldt smør og kok til det er smeltet. Ha i eggene og rør lett til de begynner å samle seg, men fortsatt er rennende, ca. 2 minutter. Tilsett tortillastrimlene og bland godt, kok til eggene har ønsket konsistens, 2 til 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
- 8Legg de skivede biffene på tallerkenen, topp med litt egg og dryss over hakket koriander og vårløkskiver. Server med salsa og de forkullede limebåtene på siden.