
Roundup Rolls
Lær hvordan du lager deilige roundup rolls, perfekte til frokost eller lunsj. En enkel oppskrift på myke og smakfulle rundstykker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp smør
- 2 teskjeer salt
- 2 kopper kokende vann
- 1 1/2 gjærkaker, 2 hvis det er kaldt
- 1/2 kopp lunkent vann
- 4 til 6 egg
- 1 kopp surdeigsstarter, hvis du liker smaken
- 8 til 9 kopper mel
- 1/2 kopp hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 1Legg smør og salt i en deigskål eller en stor bolle. Hell kokende vann over smør og salt, og sett til side i noen minutter for å la det avkjøle litt. Smuldre gjøren i en liten bolle, tilsett 1/2 kopp varmt vann, og la det stå i noen minutter for å aktivere gjæren. Tilsett egg i vannet, smør/salt-blandingen, og pisk godt. Rør inn gjærblandingen og bland inn surdeigsstarteren, hvis du bruker det. Rør inn 5 kopper mel og pisk godt. Tilsett ytterligere 3 kopper mel og bland så godt du kan. Hell den niende koppen med mel på et bakebord eller en kjøkkenklut. Elt til deigen er glatt. Legg den i en smurt bolle eller deigskål. Vend deigen slik at toppen blir smurt med fett. Dekk til og sett på et lunt sted for å heve til dobbel størrelse.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Slå ned deigen og arbeid den til den er glatt. Form deigen til rundstykker og plasser dem i smurte former eller i en stor ovnsform (Dutch oven). La dem heve til dobbel størrelse, og stek deretter i 20 til 30 minutter. Denne oppskriften gir plass til 12 eller 14-tommers ovnsformer. Jeg har brukt denne oppskriften på camping med gode resultater ved å ikke la deigen heve for mye en gang til. Den kan også bli fin som søte boller ved å tilsette rosiner eller nøtter hvis du har det.