Tunfisklasagnelasagne
oppskrift på tunasklasong lasagne. enkel å lage, perfekt for en smakfull middag. lær hvordan du lager denne deilige retten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 12 lasagneplater
- 2. 1 spiseskje smør
- 3. 3 spiseskjeer hvetemel
- 4. 1/2 kopp kyllingbuljong
- 5. 1 kopp melk, delt
- 6. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 7. 12 kjeks (soda crackers)
- 8. en klype italienske krydderurter
- 9. 3 bokser tunfisk à 5 unser, drenert
- 10. 1 1/2 kopp frosne blandede grønnsaker
- 11. 1 eggehvite
- 12. 1/4 teskje salt
- 13. 1/2 kopp revet Cheddar-ost
- 14. 1/8 teskje svart pepper
- 15. 1/2 kopp revet Cheddar-ost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm en ovn til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm bakeform.
- 22. Fyll en stor kjele med lettsaltet vann og kok opp over høy varme. Når vannet koker, tilsett lasagnen og kok opp igjen. Kok pastaen uten lokk, og rør av og til, til den er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 8–9 minutter. Sil av vannet i en dørslag over vasken.
- 33. Smelt smøret i en kjele over middels lav varme. Visp inn melet, og rør til blandingen blir pastalignende og lys gylden, ca. 5 minutter. Visp gradvis inn kyllingkraften og halvparten av melken, og la det småkoke over middels varme. Kok og rør til blandingen er tykk og glatt, ca. 10–15 minutter. Rør inn resten av melken og halvparten av den finhakkede hvitløken.
- 44. Legg kjeks i en lufttett plastpose. Knus kjeksene fint, og tilsett italiensk krydder. Bland tunfisk, grønnsaksblandingen, eggehviten, salt, 1/2 kopp revet cheddarost, 1/4 kopp kjeks-smuler, 1/2 kopp av den varme melke- og melblandingen, og resten av den finhakkede hvitløken i en stor bolle.
- 55. Fordel et tynt lag av den hvite sausen i den forberedte bakeformen, etterfulgt av et lag med lasagneplater. Fordel omtrent en tredjedel av tunfiskblandingen over platene. Gjenta lagene med pasta og tunfisk tre ganger til, og avslutt med resten av den varme melke- og melblandingen. Strø pepper jevnt over toppen av gratengen. Dekk til med aluminiumsfolie.
- 66. Stek i den forvarmede ovnen i 35 minutter. Ta ut av ovnen og dryss over 1/2 kopp revet cheddarost og resten av kjeks-smulene. Skru ovnens grillinnstilling på, og sett gratengen tilbake i ovnen. Grill til den er lett gyllen, ca. 2–3 minutter.