
Brokkoli- og blomkålsgrateng
Lær hvordan du lager en deilig broccoli og blomkålgrateng med denne enkle oppskriften. Perfekt som hovedrett eller tilbehør for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 stk usaltet smør (4 spiseskjeer), pluss ekstra til smøring av formen, romtemperert
- 2. 1 hode brokkoli, delt i buketter
- 3. 1 hode blomkål, delt i buketter
- 4. 1/4 kopp hvetemel
- 5. 2 kopper halvt og halvt (fløte og melk)
- 6. 2 kopper revet skarp hvit Cheddar, delt
- 7. Salt og nykvernet svart pepper
- 8. 1/2 kopp tørrbrødsmuler
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Smør en stor ildfast form og legg i brokkoli og blomkål. Stek til de er lett brunet, ca. 15 minutter.
- 3I en middels stor kjele smelter du smøret, rører inn melet og lar det koke over middels varme i 3 minutter. Skru av varmen, rør inn halv- og halv, og skru deretter opp varmen til høy. Fortsett å vispe for å unngå at melet klumper seg.
- 4Tilsett cheddar, salt og pepper, og visp til osten er smeltet.
- 5Ta brokkoli og blomkål ut av ovnen og hell cheddar-blandingen over. Strø jevnt med brødsmuler og stek til det er gyldent, ca. 25–30 minutter.