Friterte røde tomater med rømme og prosciutto

Friterte røde tomater med rømme og prosciutto

oppskrift på sprø friterte røde tomater servert med kremet rømme og salt prosciutto, perfekt som forrett eller snack

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 modne tomater
  • 1/2 kopp hvitt mel
  • 3 egg, pisket
  • 2/3 kopp panko brødsmuler
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 spiseskje smør
  • 1/2 teskje grovt salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • Rømme, til pynt
  • 3 skiver prosciutto, stekt til sprøtt, til pynt
  • Noen kvister fersk gressløk, finhakket, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær tomatene i 1/2-tommers skiver. Strø over grovt salt og nykvernet svart pepper. Sett mel, egg og brødsmuler i separate grunne skåler. Varm opp oljen med en klatt smør i en middels stor stekepanne på middels varme. Dypp tomatskivene først i melet, deretter i egget, og til slutt i brødsmulene. Stek i porsjoner, og stek halvparten av de dekkede skivene om gangen i omtrent 3 til 4 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprø. Dekk de resterende tomatskivene med mel, egg og brødsmuleblandingen, og kok dem. Ta tomatene opp og legg dem på et varmt serveringsfat. Pynt med en klatt rømme, smuldret sprø prosciutto og et dryss av fersk hakket gressløk.