Kraftig vegetarisk grønnsakssuppe (rask og enkel)

Kraftig vegetarisk grønnsakssuppe (rask og enkel)

oppskrift på en rask og enkel vegetarisk grønnsakssuppe med fyldige biter av grønnsaker. perfekt for en sunn og smakfull middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 løk, hakket
  • 3 stilker selleri, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 kopper grønnsaksbuljong
  • 1 (425 gram) boks tomatsaus
  • 4 gulrøtter, skrellet og skåret i 1/4-tommers skiver
  • 2 bakepoteter, skåret i bitestore biter
  • 1 kopp frossen mais
  • 1 kopp frossne, skrellede edamamebønner (grønne soyabønner)
  • 1 kopp frossen okra i skiver
  • 2 blader grønnkål, grovhakket
  • salt etter smak
  • 1 teskje malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenolje i en stor gryte over middels varme. Kok og rør inn løk og selleri i den varme oljen til løken er myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
  2. 2Rør inn hvitløk i løkblandingen; kok og rør til det begynner å dufte, ytterligere 2 til 3 minutter.
  3. 3Hell i grønnsaksbuljong og tomatsaus i gryten. La det småkoke i omtrent 10 minutter.
  4. 4Rør inn gulrøtter og poteter i buljongen. La det småkoke til gulrøttene er møre, ytterligere 10 til 15 minutter.
  5. 5Legg mais, edamame, okra og grønnkål i suppen. Fortsett å småkoke til okra er mørt, 5 til 10 minutter. Krydre med salt og pepper.