Gulrot- og yoghurtsaus

Gulrot- og yoghurtsaus

oppskrift på en frisk og kremet gulrot og yoghurt saus, perfekt som tilbehør til ulike retter. enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 hvitløksfedd
  • 2. Kosher-salt
  • 3. 1 kopp naturell lavfett yoghurt
  • 4. 2 spiseskjeer (pakket) finrevet gulrot (bruk et Microplane-rekker)
  • 5. 1 spiseskje hakket frisk dill
  • 6. 2 teskjeer (eller mer) fersk sitronjuice
  • 7. 1 teskje finrevet sitronskall
  • 8. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg hvitløk på en arbeidsflate. Strø over salt og finhakk, av og til smør med siden av kniven for å lage en pasta. Overfør til en middels stor bolle. Tilsett yoghurt, gulrot, dill, 2 teskjeer sitronsaft og sitrusskall; visp for å blande. Krydre med salt, pepper og mer sitronsaft, om ønskelig. FORKORTET: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  2. 22. Legg hvitløk på en arbeidsflate. Strø over salt og finhakk, av og til smør med siden av kniven for å lage en pasta. Overfør til en middels stor bolle. Tilsett yoghurt, gulrot, dill, 2 teskjeer sitronsaft og sitrusskall; visp for å blande. Krydre med salt, pepper og mer sitronsaft, om ønskelig. FORKORTET: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.