
Gulrot- og yoghurtsaus
oppskrift på en frisk og kremet gulrot og yoghurt saus, perfekt som tilbehør til ulike retter. enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 hvitløksfedd
- 2. Kosher-salt
- 3. 1 kopp naturell lavfett yoghurt
- 4. 2 spiseskjeer (pakket) finrevet gulrot (bruk et Microplane-rekker)
- 5. 1 spiseskje hakket frisk dill
- 6. 2 teskjeer (eller mer) fersk sitronjuice
- 7. 1 teskje finrevet sitronskall
- 8. Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Legg hvitløk på en arbeidsflate. Strø over salt og finhakk, av og til smør med siden av kniven for å lage en pasta. Overfør til en middels stor bolle. Tilsett yoghurt, gulrot, dill, 2 teskjeer sitronsaft og sitrusskall; visp for å blande. Krydre med salt, pepper og mer sitronsaft, om ønskelig. FORKORTET: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 22. Legg hvitløk på en arbeidsflate. Strø over salt og finhakk, av og til smør med siden av kniven for å lage en pasta. Overfør til en middels stor bolle. Tilsett yoghurt, gulrot, dill, 2 teskjeer sitronsaft og sitrusskall; visp for å blande. Krydre med salt, pepper og mer sitronsaft, om ønskelig. FORKORTET: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.