Glutenfri aubergineparmesan

Glutenfri aubergineparmesan

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull glutenfri aubergine parmesan. Perfekt for en sunn middag uten gluten. Se oppskriften her!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 fedd hvitløk, tynne skiver
  • Kosher-salt
  • Én 800 grams boks med hele, knuste tomater
  • 1 kopp ferske basilikumblader, revet i stykker
  • 2 1/4 kopper mandelmel
  • 2 store egg
  • 2 mellomstore auberginer, skåret i 1/2-tommers skiver, endene fjernet (ca. 1,1 kg)
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 kopp revet mozzarella med lavt fettinnhold
  • 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 2 ss ferske persilleblader, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en ovnssikker 23 x 33 cm bakeform som tåler å brukes under grillen.
  2. 2Plasser to ovnrister i midten og øvre tredjedel av ovnen, og forvarm til 220 grader Celsius. Legg to bakepapirkledde stekebrett.
  3. 3Kok opp oljen, tomatpuréen, hvitløken og 1/2 teskje salt i en stor stekepanne på middels varme, mens du rører, til oljen blir gul, ca. 2 minutter. Tilsett tomatene. Skyll boksen med ca. 3,75 dl vann, og tilsett tomatvannet og basilikumen i pannen. La det småkoke til sausen tykner, ca. 20 minutter.
  4. 4I mellomtiden, ha mandelmelet i en middels stor bolle. Visp sammen eggene og 3 ss vann i en annen middels stor bolle til det blir skummende.
  5. 5Legg auberginen ut på en ren overflate, og krydre med 1/2 teskje salt og et par kvernslag med pepper. Dypp auberginen i egget, trykk den inn i mandelmelet for å dekke, og legg den deretter på de forberedte stekebrettene. Stek til auberginen er myk og skorpen er gyllenbrun, 30 til 35 minutter. Roter eventuelt stekebrettene hvis den øverste blir for raskt brun.
  6. 6Skru ovnen til grill. Fordel litt av sausen i bunnen av en ovnssikker 23 x 33 cm bakeform. Legg et lag med aubergine i formen, så jevnt som mulig uten for mye overlapping. Fordel halvparten av resten av sausen over, deretter 1/4 kopp mozzarella. Topp med resten av auberginen, sausen, mozzarella og parmesan. Grill til osten er smeltet og har fått en lett brunfarge, ca. 1 minutt. Strø over hakket persille, og server umiddelbart, mens osten fortsatt er varm.