
Glutenfri aubergineparmesan
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull glutenfri aubergine parmesan. Perfekt for en sunn middag uten gluten. Se oppskriften her!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 1 ss tomatpuré
- 2 fedd hvitløk, tynne skiver
- Kosher-salt
- Én 800 grams boks med hele, knuste tomater
- 1 kopp ferske basilikumblader, revet i stykker
- 2 1/4 kopper mandelmel
- 2 store egg
- 2 mellomstore auberginer, skåret i 1/2-tommers skiver, endene fjernet (ca. 1,1 kg)
- Nykvernet svart pepper
- 1 kopp revet mozzarella med lavt fettinnhold
- 1/4 kopp revet Parmesanost
- 2 ss ferske persilleblader, hakket
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en ovnssikker 23 x 33 cm bakeform som tåler å brukes under grillen.
- 2Plasser to ovnrister i midten og øvre tredjedel av ovnen, og forvarm til 220 grader Celsius. Legg to bakepapirkledde stekebrett.
- 3Kok opp oljen, tomatpuréen, hvitløken og 1/2 teskje salt i en stor stekepanne på middels varme, mens du rører, til oljen blir gul, ca. 2 minutter. Tilsett tomatene. Skyll boksen med ca. 3,75 dl vann, og tilsett tomatvannet og basilikumen i pannen. La det småkoke til sausen tykner, ca. 20 minutter.
- 4I mellomtiden, ha mandelmelet i en middels stor bolle. Visp sammen eggene og 3 ss vann i en annen middels stor bolle til det blir skummende.
- 5Legg auberginen ut på en ren overflate, og krydre med 1/2 teskje salt og et par kvernslag med pepper. Dypp auberginen i egget, trykk den inn i mandelmelet for å dekke, og legg den deretter på de forberedte stekebrettene. Stek til auberginen er myk og skorpen er gyllenbrun, 30 til 35 minutter. Roter eventuelt stekebrettene hvis den øverste blir for raskt brun.
- 6Skru ovnen til grill. Fordel litt av sausen i bunnen av en ovnssikker 23 x 33 cm bakeform. Legg et lag med aubergine i formen, så jevnt som mulig uten for mye overlapping. Fordel halvparten av resten av sausen over, deretter 1/4 kopp mozzarella. Topp med resten av auberginen, sausen, mozzarella og parmesan. Grill til osten er smeltet og har fått en lett brunfarge, ca. 1 minutt. Strø over hakket persille, og server umiddelbart, mens osten fortsatt er varm.