Stekepanne med støpejern – maisbrød
Lær hvordan du lager klassisk cast-iron skillet cornbread. En enkel oppskrift som passer perfekt til frokost eller som tilbehør. Perfekt for helårs bruk!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 3 spiseskjeer smeltet kokosolje
- 1 kopp gult maismel
- 1 kopp hvetemel
- 1 spiseskje bakepulver
- 1 teskje kosher-salt
- 1 kopp mandelmelk eller vanlig melk, romtemperert
- 1/4 kopp eplesaus, romtemperert
- 1/4 kopp sorghum (se Kok's Note)
- 1 stort egg, romtemperert
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3Tilsett 1 spiseskje kokosolje i en 15 cm støpejernspanne. Sett pannen i ovnen og la den bli veldig varm, i 6 til 8 minutter.
- 4Bland maismel, mel, bakepulver og salt i en stor bolle med en visp. I en annen bolle, bland mandelmelk, eplesaus, sorghum, egg og de resterende 2 spiseskjeene kokosolje. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene og hell i de våte. Vend forsiktig sammen.
- 5Ta den varme støpejernspannen forsiktig ut av ovnen og hell i røren. Sett pannen tilbake i ovnen og stek til den er gyllen og har en sprø skorpe, i 25 minutter.