Havregryns- og currantscones

Havregryns- og currantscones

prøv vår enkle oppskrift på havregryn-currant scones, perfekte til frokost eller brunch. rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1/4 kopp appelsinjuice
  • 1/4 kopp vann
  • 1 kopp tørkede currants
  • 2 kopper havregryn
  • 3 kopper hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje natron
  • 3 spiseskjeer hvitt sukker
  • 1 kopp usaltet smør, i terninger
  • 1 1/3 kopper kald melk

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 2Varm opp appelsinjuice og vann i en liten kjele, tilsett currants. La blandingen småkoke i ett minutt, og la den deretter stå til den avkjøles litt.
  3. 3Kjør havregryn, mel, salt, bakepulver, natron og sukker i en matprosessor. Tilsett smøret. Kjør maskinen i korte pulser til blandingen har konsistens som sand. Overfør blandingen til en stor bakebolle.
  4. 4Tilsett melk og appelsin/currant-blandingen i den store bakebollen. Rør til blandingen begynner å samle seg.
  5. 5Form deigen til en stor ball med hendene, og tilsett litt melk om nødvendig. Trykk eller kjevle ut deigen til den er ca. 2,5 cm tykk. Skjær deigen i 16 firkanter eller trekanter.
  6. 6Stek sconesene på et ugreddet stekebrett i 15 minutter, eller til de er lett brune i kantene.