
Havregryns- og currantscones
prøv vår enkle oppskrift på havregryn-currant scones, perfekte til frokost eller brunch. rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1/4 kopp appelsinjuice
- 1/4 kopp vann
- 1 kopp tørkede currants
- 2 kopper havregryn
- 3 kopper hvetemel
- 1 teskje salt
- 2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje natron
- 3 spiseskjeer hvitt sukker
- 1 kopp usaltet smør, i terninger
- 1 1/3 kopper kald melk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 2Varm opp appelsinjuice og vann i en liten kjele, tilsett currants. La blandingen småkoke i ett minutt, og la den deretter stå til den avkjøles litt.
- 3Kjør havregryn, mel, salt, bakepulver, natron og sukker i en matprosessor. Tilsett smøret. Kjør maskinen i korte pulser til blandingen har konsistens som sand. Overfør blandingen til en stor bakebolle.
- 4Tilsett melk og appelsin/currant-blandingen i den store bakebollen. Rør til blandingen begynner å samle seg.
- 5Form deigen til en stor ball med hendene, og tilsett litt melk om nødvendig. Trykk eller kjevle ut deigen til den er ca. 2,5 cm tykk. Skjær deigen i 16 firkanter eller trekanter.
- 6Stek sconesene på et ugreddet stekebrett i 15 minutter, eller til de er lett brune i kantene.