Irsk soda brød fra County Cork
Lær hvordan du lager tradisjonelt irsk sodabrød fra county cork. En enkel og smakfull oppskrift som passer for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 kopper selvhevingsmel
- 2. 3/4 kopp hvitt sukker
- 3. 1/4 kopp smør
- 4. 2 kopper rosiner
- 5. 1 egg
- 6. 1 kopp melk
- 7. 1 spiseskje melk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør og mel en rund bakeform på 23 centimeter (9 tommer).
- 22. I en stor bolle, skjær sammen selvhevende mel, sukker og smør med en kakespade til blandingen ligner grove smuler. Rør inn rosiner. I en separat bolle, visp sammen egg og 1 kopp melk. Lett bland melblandingen inn i eggeblandingen til det akkurat binder seg sammen. Hell deigen i den forberedte bakeformen, og pensle toppen med 1 spiseskje melk for en fin, gyllenbrun skorpe.
- 33. Sett brødet i den forvarmede ovnen. Senk temperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit), og stek i 1 time. La det avkjøle før servering.