Irsk soda brød fra County Cork

Irsk soda brød fra County Cork

Lær hvordan du lager tradisjonelt irsk sodabrød fra county cork. En enkel og smakfull oppskrift som passer for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 kopper selvhevingsmel
  • 2. 3/4 kopp hvitt sukker
  • 3. 1/4 kopp smør
  • 4. 2 kopper rosiner
  • 5. 1 egg
  • 6. 1 kopp melk
  • 7. 1 spiseskje melk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør og mel en rund bakeform på 23 centimeter (9 tommer).
  2. 22. I en stor bolle, skjær sammen selvhevende mel, sukker og smør med en kakespade til blandingen ligner grove smuler. Rør inn rosiner. I en separat bolle, visp sammen egg og 1 kopp melk. Lett bland melblandingen inn i eggeblandingen til det akkurat binder seg sammen. Hell deigen i den forberedte bakeformen, og pensle toppen med 1 spiseskje melk for en fin, gyllenbrun skorpe.
  3. 33. Sett brødet i den forvarmede ovnen. Senk temperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit), og stek i 1 time. La det avkjøle før servering.