Sitronmarengskake
lær hvordan du lager en lekker lemon meringue cake med sprø bunn, frisk sitronfylling og myk marengs. perfekt for sommerens kaffebesøk eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 1 (18,25 unser) pakke sitronkakemiks
- 2. 1 1/4 kopper vann, eller etter behov
- 3. 3 egg
- 4. 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 5. 1 (21 unser) boks sitronpai-fyll
- 6. 3 eggehviter
- 7. 1/2 kopp hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør og mel 3 8-tommers kakeformer.
- 22. Bland kakerøren, vann, egg og vegetabilsk olje som angitt på pakken, og hell røren i de forberedte kakeformene.
- 33. Stek kakelagene i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten av en av kakene kommer ut ren, ca. 30 til 35 minutter. La kakene avkjøle i formen i minst 20 minutter eller til de er helt avkjølte.
- 44. Når kakene er helt avkjølte, bruk en skarp kniv til å løsne kaken fra kanten av formen. Hold kakeformen på siden og bank forsiktig på sidene av formen mot benken for å løsne kaken. Dekk kakeformen med en tallerken eller avkjølingsrist, og snu den opp ned for å få kaken ut av formen og over på tallerkenen.
- 55. For å fylle og dekorere, legg et kakelag på en ovnsikker tallerken, og fordel halvparten av sitronfyllet på bunnen. Plasser et nytt lag forsiktig oppå sitronfyllet, og fordel resten av fyllet på toppen av det andre laget. Legg på det tredje laget.
- 66. Pisk eggehvitene i en bolle til de danner stive topper, og tilsett deretter sukkeret gradvis under fortsatt pisking til blandingen danner en luftig, blank marengs. Fordel marengsen over hele kaken, og form den til dekorative topper og sirkler. Sett den pyntede kaken tilbake i den varme ovnen, og stek til toppene og sirkler av marengs er lett brune, ca. 10 minutter. Oppbevar kaken i kjøleskapet i 4 timer til over natten, og server kald.