
Orzo med pølse, paprika og tomater
Oppdag en smakfull oppskrift på orzo med pølse, paprika og tomater. En enkel og rask rett perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 rød paprika
- 1 oransje paprika
- 450 gram orzo-pasta
- 3 kopper kyllingkraft
- 3 kopper vann
- 1 spiseskje kosher-salt
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 200 gram mild italiensk kalkunpølse (2 pølser), uten skinn
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 2 plommetomater, hakket
- 1/4 teskje rød pepperflak, valgfritt
- 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp ricotta salata-ost, smuldret
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bruk en tang og plasser paprikaene over en gassflamme. Kok, og vend dem av og til, til skinnet er forkullet på alle sider, omtrent 5 til 6 minutter. (Alternativt kan du legge paprikaene på et bakepapirkledd stekebrett og grille dem i ovnen under grillen i 5 til 8 minutter, til de er forkullede.) Legg de forkullede paprikaene i en middels stor bolle. Dekk bollen med plastfolie og la paprikaene dampe i 20 minutter. Under rennende vann, skrell av det forkullede skinnet fra paprikaene. Tørk paprikaene med tørkepapir. Fjern stilk og frø, og skjær paprikaene i skiver som er ca. 1/4 tomme tykke. Sett til side.
- 3I en middels stor kjele, kok opp kyllingkraft, vann og kosher-salt over høy varme. Tilsett pastaen og kok til den er al dente, ca. 8 til 10 minutter, og rør av og til.
- 4Mens pastaen koker: Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kalkunpølsen og stek til den er gjennomstekt, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt. Tilsett paprika, tomater og eventuelt rød pepperflak, og varm opp i ca. 2 minutter til alt er gjennomvarmt.
- 5Sil av pastaen, og ta vare på ca. 1/2 kopp av kokevannet. Overfør pastaen til en stor serveringsskål. Tilsett pølsesausen, 1 ss av persillen, og smak til med salt og pepper. Vend godt slik at alle ingrediensene blander seg. Tilsett eventuelt litt av kokevannet for å løsne pastaen. Topp med ricotta salata og dryss over resten av persillen. Server.