
Stekt ribeye-biff med ruccolasalat og ovnsbakte paprikaer
Oppdag hvordan du lager en saftig seared rib-eye steak servert med frisk ruccola og ovnsbakt paprika salat. Perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss 2 spiseskjeer til å steke biffene
- 2 ribeye-biffer (ca. 2,5 cm tykke), ca. 450 gram hver
- Havsalt og nykvernet svart pepper
- 3 kopper ruccola, vasket og tørket
- 1 1/2 kopper grillede paprika, skylt og tørket
- 4 spiseskjeer balsamicoeddik
- En liten blokk Parmesanost (ca. 225 gram)
Fremgangsmåte
- 1I en stor stekepanne, varm opp 2 spiseskjeer olivenolje. Krydre biffene med salt og pepper. Når pannen begynner å ryke, legg forsiktig i biffene. La biffene koke i omtrent 6 minutter på hver side, uten å flytte eller stikke i kjøttet. Dette vil bidra til å skape en fin, sprø stekeskorpe. Hvis biffen begynner å bli for brun for raskt, reduser varmen til middels. Når biffen er brun, snu den og stek den andre siden i 6 minutter for medium rare. Kok i ytterligere 3 til 4 minutter per side for medium godt. Ta kjøttet ut av pannen og legg det på et stort fat, og la det hvile i 10 minutter.
- 2Dekorativt, legg en stor serveringsfat med ruccola. Riv de ovnsbakte paprikaene i store biter og strø dem over ruccolaen. I en liten bolle, visp sammen 1/4 kopp extra virgin olivenolje, balsamicoeddik og eventuelle kjøttsaft som har samlet seg på fatet fra biffene. Krydre med salt og pepper.
- 3Skjær biffene på tvers av fibrene og i en skrå vinkel i 3,8 cm tykke skiver. Legg skivene oppå salaten og drypp med dressingen. Bruk en grønnsaksskreller til å skive omtrent 8 biter Parmesanost over retten.