
Tofu-tacos
oppskrift på tofu tacos med friske grønnsaker og smakfulle krydder. perfekt for en lett og rask middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 12 unser fast tofu, avrent og skåret i 8 skiver
- 4 kopper revet coleslaw-blanding
- 1 liten bunt reddiker, tynne skiver
- 1/2 kopp hakket fersk koriander
- 1 bunt vårløk, skivet
- 1 1/2 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 2 lime (1 revet og presset, 1 skåret i båter)
- 1/4 kopp fettfri naturell gresk yoghurt
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 spiseskje tacokrydder
- 8 fullkornstortillaer på 20 cm
- 1/4 kopp revet mozzarella eller pepper jack-ost med lavt fettinnhold
- 1/4 kopp salsa verde på glass
Fremgangsmåte
- 1Legg tofuskivene flatt ut på en stab med tørkepapir; dekk med flere tørkepapir, og legg en tung stekepanne oppå for å presse ut overflødig vann, ca. 10 minutter. I mellomtiden blander du coleslaw, reddiker, koriander, vårløk, 1 spiseskje olivenolje, limeskall og halvparten av limesaften i en stor bolle. Rør yoghurt sammen med resten av limesaften i en liten bolle, og smak til med salt og pepper.
- 2Pensle tofuskivene på alle sider med den resterende 1/2 spiseskje olivenolje og strø over tacokrydder. Varm opp en non-stick stekepanne på middels høy varme, og stek tofuskivene til de begynner å bli sprø, ca. 5 minutter; snu dem og stek i ytterligere 2 minutter. Skjær i strimler.
- 3Rist tortillalefsene i en tørr panne i 1 minutt på hver side, eller pakk dem inn i et fuktig kjøkkenpapir og varm dem i mikrobølgeovnen i 1 minutt. Fyll med tofu, ost og coleslaw, og drypp over yoghurtsaus og salsa. Server med limebåter.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos