Ristet hel snapper i Sarandeado-stil

Ristet hel snapper i Sarandeado-stil

oppskrift på ovnsbakt hel snapper med spennende sarandeado-stil, perfekt for en smakfull middag for hele familien

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 spiseskjeer (1 stang) kaldt usaltet smør, i terninger, delt
  • 680 til 900 gram hel thaisnappper, renset, med hode og hale intakt
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje hvitløkpulver
  • 1 spiseskje tomatbuljong
  • 1 teskje ferdiglaget hot sauce (anbefalt: Huichol)
  • 2 lime, delt i to, pluss ekstra til servering
  • 1 appelsin
  • 6 mais tortillas (6-tommers)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Dekk et stort stekebrett med aluminiumsfolie og smør det med 2 spiseskjeer smør.
  2. 2Smørfyll fisken ved å skjære den nesten i to horisontalt og åpne den som en bok. Forsiktig, skjær ut og fjern ryggsøylen. Legg fisken med skinnsiden ned på folien. Rull opp kantene på folien slik at de kommer nær fisken for å forhindre at saften renner ut på stekebrettet. Strø fisken med salt og pepper. Dryss over hvitløkspulver og deretter tomatbuljong. Hell hot saus over fisken og press limesaft over. Kutt og press appelsinsaft over hele fisken. Bruk deretter fruktsiden av appelsinen til å børste fisken med en jevn pasta. Smør fisken med resten av smøret.
  3. 3Stek fisken til den er akkurat gjennomstekt, ca. 15 minutter. Sett på grillen og grill til den er gyllenbrun, 8 til 10 minutter. Server med varme tortillalefser for å lage tacos og limebåter til å presse over fisken.