Zucchinipappardelle med ovnsbakte tomater, ruccola og fetaost

Zucchinipappardelle med ovnsbakte tomater, ruccola og fetaost

Oppdag en frisk og smakfull oppskrift på zucchini pappardelle med ovnsbakte tomater, ruccola og fetaost. Perfekt for en lett sommermiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer god kvalitet balsamicoeddik
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 1/2 teskje honning
  • En stor klype grå salt
  • 4 spiseskjeer extra virgin olivenolje
  • 1/2 teskje sitrusskall (sitronzest)
  • Nykvernet svart pepper
  • 2,04 kg zucchini
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 teskjeer timian, finhakket
  • 1 teskje rosmarin, finhakket
  • 1 teskje søt, røkt spansk paprika
  • Cherrytomater (20 store eller 40 små)
  • 2 bunt arugula
  • 1/2 kopp smuldret fetaost, helst fransk (ca. 85 gram)
  • 1/2 kopp kalamataoliven uten stein, hakket (ca. 85 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen.
  2. 2For å lage dressingen, bland eddik, sennep, honning og salt i en liten bolle. Visp inn 3 spiseskjeer olivenolje. Krydre med sitrusskall og pepper.
  3. 3Bruk en mandolin og skjær squashen i lengderetningen i 1/8-tommers tykke pappardellebånd, vend squashen og skjær på fire sider bare til du når frøene i midten. Kast midten.
  4. 4Bland hvitløk, timian, rosmarin og paprika med den gjenværende spiseskjeen olivenolje i en liten bolle. Fordel squashskivene på et stort bakepapir og pensle dem med hvitløksblandingen. Grill dem i 3 minutter til de er lett brune.
  5. 5Vend cherrytomatene i den resterende hvitløksblandingen i en bolle. Legg dem på et annet bakepapir og grill i 1 til 2 minutter, eller til noen av skinnene sprekker og tomatene blir lett karamelliserte.
  6. 6Legg ruccola i en serveringsskål og topp med squash og tomater. Drypp over dressingen. Strø over fetaost og oliven, og server.