
Hummer Savannah
Lær hvordan du lager lobster savannah, en klassisk sjømatrett med spennende smaker. Perfekt for fest og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 (1 ¼ pund) hummer
- 8 gram Newburg-saus, oppskrift følger
- 8 gram sjøscallops
- ½ pund små reker, skrellet og renset
- 4 mellomstore sopp, skivet
- 10 skiver modnet provolone
- 2 hele ovnsbakte røde paprika, skivet
- 2 hele ovnsbakte grønne paprika, skivet
- 4 gram Parmesan, revet
- 1 ½ ss allsidig mel
- 2 ts paprika
- ½ ts salt
- ¼ ts svart pepper
- ¼ ts cayennepepper
- 1 ½ ss usaltet smør
- 1 gram tørr sherry
- 1 kopp lettrømme og melk (half-and-half)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en ovn til 175 grader Celsius.
- 2Ta hummeren, legg den med magen ned på benken, og med en tung kniv kutt hummeren i to, start bak hodet. Dette dreper hummeren ved å kutte ryggraden. Hvis du ikke er komfortabel med dette, kan du be din lokale fiskebutikk om å gjøre det for deg.
- 3I en stor kjele, tilsett omtrent 115 gram Newburg-saus og varm opp på lav varme. Tilsett kamskjell, reker og skivede sopp. Kok til sjømat er halvveis kokt, ca. 5 minutter. Legg scallops- og rekesaus over hver halvdel av hummeren og topp med skiver av provoloneost. Tilsett skiver av ristet paprika og topp med ferskrevet parmesan. Stek til det er gyllent, ca. 18 minutter.
- 4I en middels bolle, bland mel, paprika, salt, pepper og cayennepepper. I en middels saus, smelt smøret på lav varme. Tilsett melblandingen i det smeltede smøret og rør konstant. Tilsett sherry i sausen og fortsett å røre til den tykner. Tilsett halv og halv og varm opp, mens du fortsetter å røre. Server med Lobster Savannah.