Hummer Savannah

Hummer Savannah

Lær hvordan du lager lobster savannah, en klassisk sjømatrett med spennende smaker. Perfekt for fest og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 (1 ¼ pund) hummer
  • 8 gram Newburg-saus, oppskrift følger
  • 8 gram sjøscallops
  • ½ pund små reker, skrellet og renset
  • 4 mellomstore sopp, skivet
  • 10 skiver modnet provolone
  • 2 hele ovnsbakte røde paprika, skivet
  • 2 hele ovnsbakte grønne paprika, skivet
  • 4 gram Parmesan, revet
  • 1 ½ ss allsidig mel
  • 2 ts paprika
  • ½ ts salt
  • ¼ ts svart pepper
  • ¼ ts cayennepepper
  • 1 ½ ss usaltet smør
  • 1 gram tørr sherry
  • 1 kopp lettrømme og melk (half-and-half)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm en ovn til 175 grader Celsius.
  2. 2Ta hummeren, legg den med magen ned på benken, og med en tung kniv kutt hummeren i to, start bak hodet. Dette dreper hummeren ved å kutte ryggraden. Hvis du ikke er komfortabel med dette, kan du be din lokale fiskebutikk om å gjøre det for deg.
  3. 3I en stor kjele, tilsett omtrent 115 gram Newburg-saus og varm opp på lav varme. Tilsett kamskjell, reker og skivede sopp. Kok til sjømat er halvveis kokt, ca. 5 minutter. Legg scallops- og rekesaus over hver halvdel av hummeren og topp med skiver av provoloneost. Tilsett skiver av ristet paprika og topp med ferskrevet parmesan. Stek til det er gyllent, ca. 18 minutter.
  4. 4I en middels bolle, bland mel, paprika, salt, pepper og cayennepepper. I en middels saus, smelt smøret på lav varme. Tilsett melblandingen i det smeltede smøret og rør konstant. Tilsett sherry i sausen og fortsett å røre til den tykner. Tilsett halv og halv og varm opp, mens du fortsetter å røre. Server med Lobster Savannah.