Mysteriet i Østen

Mysteriet i Østen

oppskriften 'mystery of the orient' tar deg med på en smakfull reise til øst. perfekt for deg som elsker eksotiske smaker og spennende matopplevelser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 pund bittersøt sjokolade, temperert
  • 16 unser hvit sjokolade, temperert
  • Kakaosmør
  • Fargepulver, etter ønske
  • Vegetabilsk olje, til glazing
  • Modellingsjokolade
  • Maizena, til utkjevling

Fremgangsmåte

  1. 1Lag grunnlaget: Bruk fleksible aluminiumsstrimler eller en stor kake-ring for å danne et underlag. Grunnlaget jeg laget var 25 cm i diameter. Plasser ringen på en bakepapirkledd overflate. Hell temperert mørk sjokolade inni ringen for å danne et lag på ca. 1,3 cm tykkelse. Når sjokoladen har stivnet, fjern ringen og ta av bakepapiret. Lag en støttestang: Rull et stykke acetat til en tube som er 35 cm lang og 6,5 cm i diameter, og tape den igjen. Sett tuben oppreist og fyll den med mørk sjokolade. Når den er full, snu tuben opp ned over en bolle med sjokolade, slik at overflødig sjokolade renner tilbake i bollen. La den stivne. Når sjokoladen har stivnet, gjenta dette trinnet noen ganger til. Du vil ha en ganske solid tube, siden resten av midtpunktet vil avhenge av den. La sjokoladetuben stivne helt til den er hard. Fjern acetaten. Bruk en varm kniv til å trimme bunnen av tuben slik at den er flat. Bruk også kniven til å lage riper i bunnen. Du vil ha en litt teksturert overflate slik at den får bedre forsegling mot underlaget. Lim stangen til underlaget med temperert sjokolade. Plasser den godt slik at du kan hvile den formede sjokoladen mot den.
  2. 2Lag skivene: Bruk en offset-spatel til å fordele et lag med temperert hvit sjokolade på ca. 0,6 cm tykkelse over en acetatskive. La sjokoladen sette seg litt. Plasser en kake-sirkel på 15 cm over sjokoladen og tegn rundt den med en skarp kniv. Når sjokoladen har stivnet, fjern acetaten og sett skiven til side. Gjenta to ganger til for å lage en 20 cm og en 25 cm sirkel. For å male den 15 cm store sjokoladekaken, bland noen spiseskjeer kakaosmør med litt pulverfarget matfarge. Det er enklest hvis du bruker en yoghurtmaskin til å oppbevare og varme opp malingen. Bruk en pensel til å male de japanske tegnene på skiven. Sett til side. Bruk samme metode for å male den 20 cm store skiven rød. Når malingen har tørket, kan du glasere den med hvilken som helst vegetabilsk olje.
  3. 3Lag ansiktsdelen: Rull ut modellingsjokolade til en sirkel med diameter på 50 cm. Bruk maisstivelse for å forhindre at sjokoladen setter seg fast i kjevlen eller arbeidsflaten. Plasser ansiktsformen på en flat overflate foran deg. Samle forsiktig modellingsjokoladen og legg den over ansiktsformen, trykk den inn i formen. Samle sidene for å gi resten av stykket mer karakter. Den ferdige størrelsen bør være ca. 35 cm bred og 40 cm høy. Du kan oppbevare den fleksible modellingsjokoladen i kjøleskapet; den holder formen bedre når den er kald. Bruk temperert mørk sjokolade til å feste ansiktsdelen til den 25 cm store sirkelen. Dette gir ekstra støtte slik at den kan limes til støttestangen. Lim denne delen til stangen med mer temperert sjokolade.
  4. 4Lag viften: Viften har 9 spiler. Bruk en offset-spatel til å fordele et lag med temperert mørk sjokolade på ca. 0,3 cm tykkelse over en acetatskive. La sjokoladen sette seg litt. Bruk en rett kant til å kutte 9 striper med mørk sjokolade, hver ca. 20 cm lang og 1 cm bred. Når sjokoladen har stivnet, fjern acetaten. Arranger viftedelene slik at de fordeler seg jevnt over et område på ca. 20 cm bredde. Du kan justere denne målingen for å passe til bunnen av viften du lager. Lim spolene sammen mot én ende. Om nødvendig, bruk en varm kniv til å trimme endene på sjokoladen. Bruk modellingsjokolade til å lage selve vifteformen. Rull ut modellingsjokoladen til en bredde på ca. 75 cm. Bruk en skarp kniv til å følge formen rundt viften for å få riktig form. Samle forsiktig modellingsjokoladen og legg den over viften, bruk viften til å lage folder. Den ferdige viften ble ca. 60 cm bred øverst og 23 cm bred nederst. Bruk en offset-spatel til å fordele et lag med hvit temperert sjokolade på ca. 0,3 cm tykkelse over en acetatskive. La sjokoladen sette seg litt. Klipp ut en buet sjokoladestykke på ca. 5 cm bredt. Dette vil gi ekstra støtte til viften. Mal baksiden av viften med hvit sjokolade. Lim støttebiten til bakkanten av viften med mer temperert sjokolade. Lim spolene til bunnen av viften med mer temperert sjokolade.
  5. 5Hvis du bruker en luftboks, plasser noen dråper farge i beholderen og dekorer etter inspirasjon. Hvis du bruker pensel, bland noen spiseskjeer kakaosmør med litt pulverfarget matfarge. Det er enklest med en yoghurtmaskin for oppvarming og oppbevaring av malingen. Påfør farge der du føler for det. Lim spolene til baksiden av viften med temperert sjokolade. Lim viften til støtten med mer temperert sjokolade. Lim de malte skivene til støtten.
  6. 6Kilder: Modellingsjokolade: Beryls Cake Decorating Mask: Nostalgi-butikk Sjokoladefjerner: Demarle New Jersey, Demarle.com Kaldspray for sjokolade: PCB i Frankrike 011 33 0388 587333