
Mortadella og fiken focaccianini
Lær hvordan du lager deilige focaccianini fylt med mortadella og fiken. En perfekt forrett for alle anledninger, enkel å lage og utrolig smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper tørkede fiken, fjernet stilker og delt i to
- 3/4 kopp balsamicoeddik
- 1 teskje sukker
- 4 skiver focacciabrød
- 225 gram italiensk skarp ost, som Fontinella eller asiago, skivet
- 450 gram mortadella, tynne skiver
- Olivenolje, til pensling
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For fikenmarmeladen: Kok opp fiken, 1 kopp vann, balsamico og sukker i en liten kjele. La det småkoke til fikenene rehydreres og væsken reduseres og tykner, omtrent 15 minutter. La det avkjøle. Når det er avkjølt, ha det i en food processor og kjør til det blir glatt, ca. 20 til 30 sekunder.
- 3For byggingen av smørbrødet: Forvarm en takke på middels lav varme eller bruk en paninigrill. Del en focacciaboks i to. Smør et tynt lag av fikenmarmeladen på innsiden av begge halvdelene. Legg noen skiver ost på bunnen, og deretter 113 gram mortadella oppå. Lukk brødet og pensle lett med olivenolje. Stek smørbrødet på takken til det er gyllent og varmt, omtrent 4 minutter på hver side. Gjenta med resten av ingrediensene.
- 4Ta det forsiktig med én hånd og bitt i det som en galning.