Camembert-soufflé
oppskrift på en deilig camembert souffle som passer perfekt som forrett. enkel å lage, med tips for et perfekt resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kvart melk
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje malt kanel
- 4 unser sukker
- 12 eggeplommer
- 2 unser maisstivelse
- 3 spiseskjeer mel
- 1 1/2 pund Camembert
- 8 eggehviter
- 1/4 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en middels stor kjele, bland melken, vaniljen, kanelen og 60 gram av sukkeret, og kok opp.
- 3Ha eggeplommene i en egen bolle. Når melken er klar, visp inn eggeplommene sammen med de resterende 60 gram av sukkeret, maisstivelsen og melet. Bland godt til alt er godt innarbeidet.
- 4Hell den varme melken sakte i eggeblandingen mens du visper kontinuerlig. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen og varm opp på middels varme. Visp konstant til blandingen tykner og begynner å koke, deretter fjern fra varmen.
- 5Tilsett Camembert-osten i den varme blandingen og la den smelte helt. Hvis nødvendig, sett kjelen tilbake på komfyren for å smelte osten. Når osten er smeltet, sil blandingen gjennom en fin sil eller sikt.
- 6Ha eggekremen i en kjøkkenmaskin med vispvedlegg og la den avkjøles til romtemperatur.
- 7I en ren bolle, visp eggehvitene til de er skummende. Tilsett sakte resten av sukkeret og visp til du får middels stive topper. Vend forsiktig eggehvitene inn i eggekremen.
- 8Smør souffleformene godt opp til kanten og strø dem med sukker. Fyll formene med eggekremen ca. 3/4 fulle. Sett formene i ovnen og stek i 15–20 minutter.
- 9For servering, plasser hver souffle på en tallerken og server med frukt.