Camembert-soufflé

Camembert-soufflé

oppskrift på en deilig camembert souffle som passer perfekt som forrett. enkel å lage, med tips for et perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kvart melk
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 4 unser sukker
  • 12 eggeplommer
  • 2 unser maisstivelse
  • 3 spiseskjeer mel
  • 1 1/2 pund Camembert
  • 8 eggehviter
  • 1/4 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2I en middels stor kjele, bland melken, vaniljen, kanelen og 60 gram av sukkeret, og kok opp.
  3. 3Ha eggeplommene i en egen bolle. Når melken er klar, visp inn eggeplommene sammen med de resterende 60 gram av sukkeret, maisstivelsen og melet. Bland godt til alt er godt innarbeidet.
  4. 4Hell den varme melken sakte i eggeblandingen mens du visper kontinuerlig. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen og varm opp på middels varme. Visp konstant til blandingen tykner og begynner å koke, deretter fjern fra varmen.
  5. 5Tilsett Camembert-osten i den varme blandingen og la den smelte helt. Hvis nødvendig, sett kjelen tilbake på komfyren for å smelte osten. Når osten er smeltet, sil blandingen gjennom en fin sil eller sikt.
  6. 6Ha eggekremen i en kjøkkenmaskin med vispvedlegg og la den avkjøles til romtemperatur.
  7. 7I en ren bolle, visp eggehvitene til de er skummende. Tilsett sakte resten av sukkeret og visp til du får middels stive topper. Vend forsiktig eggehvitene inn i eggekremen.
  8. 8Smør souffleformene godt opp til kanten og strø dem med sukker. Fyll formene med eggekremen ca. 3/4 fulle. Sett formene i ovnen og stek i 15–20 minutter.
  9. 9For servering, plasser hver souffle på en tallerken og server med frukt.