
Kylling- og koriandertopper
Lær hvordan du lager deilige kylling- og koriander-biter med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller snacks til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp soyasaus
- 1/4 kopp riseddik (uten smakstilsetninger)
- 450 g kjøttdeig av kylling (ikke brystkjøtt)
- 1 stort egg
- 1/2 kopp finhakket frisk koriander
- 2 vårløk, finhakket
- 2 teskjeer asiatisk sesamolje
- 1 teskje salt
- 3/4 kopp maisstivelse
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1Rør sammen soyasaus og eddik i en bolle til dippesaus. Rør sammen kylling, egg, koriander, vårløk, sesamolje og salt med en gaffel til det er akkurat blandet. Fordel maisstivelse i en lav bakepanne. Med våte hender former du kyllingblandingen til 2,5 cm store kuler, og legger dem over i bakepannen etter hvert som du former dem. Vask og tørk hendene, og rull deretter forsiktig kulene i maisstivelse til de er dekket. (Kulene vil være myke.) Varm opp 1/4 kopp vegetabilsk olje i en 30 cm tung stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter halvparten av kulene, snu dem av og til, til de er faste og gylne (de vil flate ut litt), i 2 til 3 minutter. Overfør med en hullsleiv til papirhåndklær for å renne av. Tilsett resten av oljen i pannen og stek resten av kulene på samme måte. Server kjøttbollene med dippesaus.