
Knust potetsalat
oppskrift på smashed potato salad, en enkel og deilig potetsalat perfekt for sommermåltider. lett å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1, 2 ½ pund små gule poteter, delt i to eller i fire hvis store
- Salt og nykvernet svart pepper
- ¼ kopp olivenolje
- ¼ kopp hakket fersk persille
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep eller Dijon-majones
- 1 spiseskje sherry- eller champagneeddik
- 2 små eller 1 stor sjalottløk, finhakket
- 1 jalapeño, uten frø og finhakket
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i en stor kjele, dekk med kaldt vann og krydre rikelig med salt. Kok opp, reduser varmen og la småkoke til potetene er møre, ca. 15 til 20 minutter. Sil av vannet og la dem avkjøle litt. Mos forsiktig med en gaffel eller potetmoser.
- 2I mellomtiden, i en stor bolle, visp sammen olje, persille, sennep, eddik, sjalottløk og jalapeño. Krydre med salt og pepper. Tilsett potetene og vend forsiktig sammen. Server ved romtemperatur.