Basilikumoksekjøtt og fingerlingpoteter med olivenolje og grovt salt

Basilikumoksekjøtt og fingerlingpoteter med olivenolje og grovt salt

oppskrift på basil beef og fingerlings med olivenolje og grovt salt. en smakfull og enkel rett for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1, 2 pund storfefilét, romtemperert
  • 1 kopp olivenolje
  • 2 sitroner (revet skall av 1 sitron og saften av 2 sitroner)
  • 1 bunt fersk basilikum, hakket
  • Fleur de sel og nykvernet svart pepper
  • Koshersalt, til vannet
  • 2 pund fingerling-poteter, vasket
  • Olivenolje
  • Fleur de sel og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For storfe:
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 3Stek kjøttet i 15 minutter i en stekepanne. Ta det ut, og avkjøl. Skjær det i tynne skiver med en skarp kniv.
  4. 4Bland oljen, sitronzesten og saften, og basilikum i en bolle. Vend det inn i kjøttet i en glassform. Krydre blandingen med salt og pepper, og fordel den utover. Dekk til og sett i kjøleskapet hele dagen eller over natten, og vend et par ganger. Server ved romtemperatur.
  5. 5For potetene:
  6. 6Kok opp en stor kjele med vann. Salt vannet, som til pasta. Tilsett potetene, og kok til de er møre når du tester med en gaffel. Sil av vannet. Vend potetene i olivenolje, krydre med salt og pepper, og server.
  7. 7På tallerkenen:
  8. 8Anrett litt storfe og poteter ved siden av hverandre på en tallerken, og nyt!