Sjyltede grønne bønner med tomat og mynte

Sjyltede grønne bønner med tomat og mynte

Lær hvordan du lager en smakfull og enkel rett med stekte grønne bønner, tomat og frisk mynte. Perfekt for en lett middag eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Hermetiske tomater
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp fersk mynte, revet
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1 liten løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 450 gram grønne bønner, trimmede
  • 3 til 5 plommetomater, frøfjernet og finhakket (1 1/2 kopper), eller 1 1/2 kopper hakkede, avsilte tomater

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løken og kok, rør ofte, til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken og kok i ytterligere 2 minutter. Rør inn bønnene og tomatene. Tilsett akkurat nok kaldt vann til å komme litt under bønnene. Øk varmen til høy og kok opp. Senk varmen til middels-lav, krydre med salt og pepper, og dekk til. Kok, dekket, og rør av og til, til bønnene er veldig møre, 20 til 25 minutter.
  2. 2Bruk tang til å overføre bønnene til en tallerken eller et fat. Sett stekepannen på komfyren. Kok opp over høy varme. Kok, rør ofte, til kokevæsken er redusert til omtrent 1 kopp. Returner bønnene til stekepannen og krydre med salt og pepper. Senk varmen til middels-lav og varm opp til det er gjennomvarmt, 3 til 5 minutter. Rør inn mynten og server.