Sole Meunière med balsamisk brun smørsaus
Lær hvordan du lager en smakfull sole meuniere med en rik balsamico brunt smørsaus. En enkel og elegant oppskrift for en deilig hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 (170 gram) steinbittfileter, skinn fjernet
- 2 kopper melk
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 kopp mel
- Salt, pepper
- 4 spiseskjeer finhakket persille
- 6 spiseskjeer smør
- 1 til 2 spiseskjeer balsamicoeddik, eller etter smak
- Sitronbåter, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg filetene i melk i 20 minutter. Ta dem opp av melken og tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir.
- 2Krydre filetene med salt og pepper.
- 3Varm opp 1 spiseskje olje i hver av to store stekepanner over middels varme til det er varmt.
- 4Hell mel i en flat skål og krydre med salt og pepper. Vend filetene i melet, og rist av overflødig mel. Dypp filetene tilbake i melken, og deretter igjen i melet. Legg filetene i stekepannene og stek over middels varme i 2 til 3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprø. Overfør filetene fra pannen til et serveringsfat, og dryss over hakket persille.
- 5Tørk pannen ren, og tilsett smør. Varm opp til smøret begynner å bli brunt. Ta pannen av varmen og rør inn balsamicoeddik. Hell sausen over fisken og server. Pynt med sitronskiver.