Lammekoteletter med balsamico-reduksjon

Lammekoteletter med balsamico-reduksjon

Lær hvordan du lager saftige lamb chops med en søt og syrlig balsamic reduction. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 teskje tørket rosmarin
  • 1/4 teskje tørket basilikum
  • 1/2 teskje tørket timian
  • salt og pepper etter smak
  • 4 lammekoteletter (ca. 2 cm tykke)
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/4 kopp finhakkede sjalottløk
  • 1/3 kopp modnet balsamicoeddik
  • 3/4 kopp kyllingbuljong
  • 1 spiseskje smør

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle eller kopp, bland sammen rosmarin, basilikum, timian, salt og pepper. Gni denne krydderblandingen inn i lammekotelettene på begge sider. Legg dem på en tallerken, dekk til og la dem hvile i 15 minutter for å la smakene trekke inn.
  2. 2Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Legg lammekotelettene i pannen, og kok i omtrent 3 ½ minutter på hver side for medium rare, eller fortsett å koke til ønsket stekegrad er oppnådd. Ta dem ut av pannen og hold dem varme på et serveringsfat.
  3. 3Tilsett sjalottløk i pannen, og kok i noen minutter, bare til de er blitt lett brune. Rør inn eddik, og skrap opp eventuelle biter av lam fra bunnen av pannen. Rør deretter inn kyllingkraften. Fortsett å koke og røre over middels høy varme i omtrent 5 minutter, til sausen har redusert til halvparten. Hvis du ikke gjør dette, vil sausen bli rennende og ikke like god. Ta pannen av varmen, og rør inn smør. Hell sausen over lammekotelettene, og server.