
Sprø svinemedaljonger med kremet kapersaus
Lær hvordan du lager deilige crispy svinemedaljonger med en rik og kremet kaperssaus. Perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2/3 kopp naturell yoghurt (6 unser; helst helmelk)
- 2. 3 spiseskjeer majones
- 3. 2 spiseskjeer sylteagurk, finhakket, fra flaske
- 4. 1 spiseskje finhakket frisk flatbladpersille
- 5. 1/8 teskje svart pepper
- 6. 700–800 gram svinefilet
- 7. 3/4 kopp hvetemel
- 8. 1 teskje salt
- 9. 1/4 teskje svart pepper
- 10. 2 store egg
- 11. 1 kopp finhakkede brødsmuler
- 12. Ca. 1 kopp vegetabilsk olje til steking
- 13. Spesialutstyr: et hurtigtermometer
- 14. Tilbehør: sitronbåter; vannkreps eller andre små grønne blader
Fremgangsmåte
- 11. Lag saus: Rør sammen alle sausens ingredienser i en bolle til det er godt blandet, og sett den deretter i kjøleskapet, dekket, til den skal brukes.
- 22. Rør sammen alle sausens ingredienser i en bolle til det er godt blandet, og sett den deretter i kjøleskapet, dekket, til den skal brukes.
- 33. Kok svinekjøttet: Sett ovnsristen i midten av ovnen og forvarm ovnen til 175°C (350°F). Skjær svinekjøttet på tvers i skiver som er ca. 3 cm (1 1/4 tomme) tykke (medaljonger). Visp sammen mel, salt og pepper i en grunn bolle. Visp sammen egg med en klype salt i en annen grunn bolle, og ha brødsmuler i en tredje bolle.
- 4Arbeid med én medaljong om gangen: Dypp medaljongen i melet, rist av overflødig, dypp i egget og la overflødig renne av, deretter dekk med brødsmuler, og trykk lett for at de skal feste seg. Legg svinekjøttet i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Varm opp 1/4 tomme olje i en tung, 30 cm (12 tommer) stor stekepanne over moderat varme til den er varm, men ikke røykende. Stek medaljongene, snu én gang, til de er gyldne og sprø, totalt 6 til 8 minutter. Overfør til et rent bakepapirkledd stekebrett og stek i ovnen til et steketermometer som er satt inn horisontalt i midten av kjøttet viser 63-68°C (145-150°F), i 6 til 7 minutter.
- 54. Sett ovnsristen i midten av ovnen og forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 65. Skjær svinekjøttet på tvers i skiver som er ca. 3 cm (1 1/4 tomme) tykke (medaljonger).
- 76. Visp sammen mel, salt og pepper i en grunn bolle.
- 87