Sprø svinemedaljonger med kremet kapersaus

Sprø svinemedaljonger med kremet kapersaus

Lær hvordan du lager deilige crispy svinemedaljonger med en rik og kremet kaperssaus. Perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2/3 kopp naturell yoghurt (6 unser; helst helmelk)
  • 2. 3 spiseskjeer majones
  • 3. 2 spiseskjeer sylteagurk, finhakket, fra flaske
  • 4. 1 spiseskje finhakket frisk flatbladpersille
  • 5. 1/8 teskje svart pepper
  • 6. 700–800 gram svinefilet
  • 7. 3/4 kopp hvetemel
  • 8. 1 teskje salt
  • 9. 1/4 teskje svart pepper
  • 10. 2 store egg
  • 11. 1 kopp finhakkede brødsmuler
  • 12. Ca. 1 kopp vegetabilsk olje til steking
  • 13. Spesialutstyr: et hurtigtermometer
  • 14. Tilbehør: sitronbåter; vannkreps eller andre små grønne blader

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag saus: Rør sammen alle sausens ingredienser i en bolle til det er godt blandet, og sett den deretter i kjøleskapet, dekket, til den skal brukes.
  2. 22. Rør sammen alle sausens ingredienser i en bolle til det er godt blandet, og sett den deretter i kjøleskapet, dekket, til den skal brukes.
  3. 33. Kok svinekjøttet: Sett ovnsristen i midten av ovnen og forvarm ovnen til 175°C (350°F). Skjær svinekjøttet på tvers i skiver som er ca. 3 cm (1 1/4 tomme) tykke (medaljonger). Visp sammen mel, salt og pepper i en grunn bolle. Visp sammen egg med en klype salt i en annen grunn bolle, og ha brødsmuler i en tredje bolle.
  4. 4Arbeid med én medaljong om gangen: Dypp medaljongen i melet, rist av overflødig, dypp i egget og la overflødig renne av, deretter dekk med brødsmuler, og trykk lett for at de skal feste seg. Legg svinekjøttet i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Varm opp 1/4 tomme olje i en tung, 30 cm (12 tommer) stor stekepanne over moderat varme til den er varm, men ikke røykende. Stek medaljongene, snu én gang, til de er gyldne og sprø, totalt 6 til 8 minutter. Overfør til et rent bakepapirkledd stekebrett og stek i ovnen til et steketermometer som er satt inn horisontalt i midten av kjøttet viser 63-68°C (145-150°F), i 6 til 7 minutter.
  5. 54. Sett ovnsristen i midten av ovnen og forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  6. 65. Skjær svinekjøttet på tvers i skiver som er ca. 3 cm (1 1/4 tomme) tykke (medaljonger).
  7. 76. Visp sammen mel, salt og pepper i en grunn bolle.
  8. 87